RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2-programleder sponset av ukeblad

Sist oppdatert:
Farmens programleder Frithjof Wilborn fikk sponset luksustur til Thailand av ukebladet Her og Nå. Det liker TV 2-sjef Kåre Valebrokk dårlig.

TV 2-sjef Kåre Valebrokk reagerer sterkt på at "Farmen"-programlederen fikk sponset en 14 dagers tur til Thailand av ukebladet Her og Nå. Dette er i konflikt med TV 2s interne reglement, skriver VG i dag.

Turen blir denne uken presentert på førstesiden og med fem siders reportasje i kjendisbladet.

VG har beregnet prislappen på ferieoppholdet for Wilborn med familie til 145.000 kroner. Mesteparten skal ha blitt betalt av ukebladet og hotellet de bodde på i Pukhet.

- Jeg synes ikke noe om det. Det er i strid med regelverket, sier Valebrokk til VG. Han ble ikke ble informert om turen på forhånd og kommer til å reagere overfor Farmen-programlederen.

Tidligere er NRK-kjendisene Jon Gelius, Ingolf Håkon Teigene, Svein Bryn og Kjell Kristian Rike blitt kritisert av presseorganisasjoner for å ta imot sydenturer fra Se og Hør. Det skal være første gang en TV 2-programleder er involvert i en slik sak.

Wilborn medgir at han fikk deler av reisen og oppholdet sponset av Her og Nå.

- En tur som dette vil koste mer enn det vi betalte, sier han til VG.

- Vi ønsket å lage en flott reportasje om Wilborn. Derfor har vi tatt ham med til Thailand på en eksklusiv tur. Det er ikke noe nytt at slikt godtgjøres i ukepressen. Men jeg vil ikke gå inn på den konkrete avtalen, sier Her og Nå-redaktør Rino Rådahl til VG..

- Det ville vært urimelig at kjendiser betaler transporten selv når vi vil lage en reportasje i eksotiske omgivelser, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere