RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2-salg til utlandet var uaktuelt i oktober

Oslo (NTB): A-pressens styre fikk i oktober beskjed om at Telenor var en mulig kjøper av TV 2, og fastslo at det ikke var aktuelt å selge den norske TV-kanalen til utlandet.

Ifølge protokollen fra A-pressens styremøte 10. oktober i fjor skulle A-pressens kjøp av Edda Media avlyses dersom Egmont ville bruke sin forkjøpsrett til å kjøpe TV 2, skriver Aftenposten. Mandag denne uka - tre måneder senere - var salget til danskene imidlertid klart.

Dette er grunnen til at enkelte beslutningstakere ble forbauset da de fikk vite at kjøpet av Edda Media skulle finansieres nettopp ved at A-pressen solgte TV 2-aksjene til Egmont.

Næringsminister Trond Giske (Ap) er blant dem som har uttrykt sin sterke misnøye med salget, noe Leif Sande, varamedlem i A-pressens styre og leder av LO-forbundet Industri Energi, sier han forstår godt:

- Dersom Trond Giske fikk samme informasjon som A-pressens styre, forstår jeg at han er forbannet over utflaggingen av TV 2, sier Sande til avisa.

Ifølge Sande heter det i protokollen fra styremøtet at TV 2 og Telenor skulle få anledning til å utvikle noe som ble kalt Nordic Broadcasting, men at Telenor skulle få kjøpe aksjene i TV 2 dersom det ikke lyktes.

- Det står klart i protokollen at om danske Egmont skulle kreve å få bruke forkjøpsretten, blir det ikke noe salg, sier Sande.

A-pressens styreleder Erik Nord vil ikke si noe om beslutningsprosessen, men mener styret hadde et godt grunnlag for beslutningen om salg til Egmont. Heller ikke Telenors ledelse eller LO ønsker å kommentere saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere