TV 2 skal parodiere kjendiser i ny serie

TV 2 skal parodiere kjendiser som Wenche Foss og harsellere med personligheter fra norsk samfunnsliv i en ny serie som dukker opp til våren.

20.06.08 11:01

Ifølge informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2 kommer ideen opprinnelig fra produksjonsselskapet Global TV-produksjon.

- Det har vært to dager med prøveopptak, og vi begynner de ordinære opptakene i januar. Vi håper å få den på i vår, sier Mikalsen til Propaganda.

Han sier at det ikke bør gå altfor lang tid fra serien er spilt inn til den blir sendt. Serien spilles inn tett på sendetidspunktet for å kunne være så aktuell som mulig.

Ifølge en nyhetsmail fra mediebyrået Carat skal serien kalles "Det gode selskap" og vil ha kjente personligheter fra norsk samfunnsliv som samles på Losby Gods, til et slags Solstrand kurs for makteliten i Norge. Herskapshuset er fra 1850-tallet og befinner seg på Lørenskog, en halv times kjøretur fra Oslo.

TV 2 skal forsøke å få både skuespillere og komikere som skal ta norske kjendiser og maktmennesker på kornet. Blant annet vil Simon Andersen, som har spilt i serien "Syv Søstre", dukke opp. Han skal ha spesialisert seg på Wenche Foss.

Mikalsen ønsker imidlertid ikke å røpe flere navn overfor Propaganda.

- Vi har begynt å velge ut skuespillere og kjente personer. Dette er en vanskelig serie å gjennomføre, det stiller store krav til manus og regi, noe som gjør det veldig krevende, sier Mikalsen og forteller at serien vil ha åtte episoder, hvor blant annet dem som blir parodiert, altså kjendisene, etter all sannsynlighet også vil dukke opp.

Informasjonssjefen i TV 2 sier det ikke er naturlig for TV-kanalen å hente folk fra stand-up-miljøene rundt omkring i landet.

- Nei, det vil først og fremst være skuespillere vi benytter. Stand-up komikere spiller jo først og fremst på seg selv og gjør sine egne greier, mener han.

Mikalsen opplyser at TV 2 vil sette sine beste folk på manus og regi på prosjektet, kanalen skal lage en serie de ikke har gjort før.

- Vi har aldri gjort akkurat dette. Vi har selvsagt hatt parodier på kjendiser, men at vi lager dramaserie er annerledes, mener han. Han understreker at dette først og fremst dreier seg om humor og kaller sjangeren for "humordrama".

Informasjonssjefen medgir at denne type undeholdning kan være en vanskelig balansegang i forhold til hvor grensene for harsellering går.

- Det må gjøres med snert og varme, ja, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.