RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 snur og sier ja til Afghanistan-serie

Bergen (NTB): I oktober snøret TV 2 igjen pengesekken og stoppet det store dokumentarprosjektet «Krigens pris». Nå har de likevel funnet penger til den planlagte Afghanistan-serien.

Prosjektet har et budsjett på rundt seks millioner kroner. Arbeidet med serien skulle startet i høst, men TV 2 avgjorde da at de ikke hadde råd til å betale sin planlagte halvpart av kostnadene. Men denne uka har kanalen forhandlet seg til en ny avtale og gitt grønt lys, skriver Bergens Tidende.

- Dette er veldig gode nyheter. Nå håper vi å være på plass i Afghanistan så tidlig som mulig over nyttår. Vi regner med å bruke store deler av første halvår til å filme der nede, sier TV 2-reporter Fredrik Græsvik, som sto klar til å dra da proppen ble dratt ut av prosjektet i oktober.

Kanalen skal nå betale en andel på 2,4 millioner kroner for dokumentaren. Dermed står produsenten Flimmer Film igjen med et hull i budsjettet på 600.000 kroner, som de må få dekket inn på annet hold. Prosjektet støttes også av Fritt Ord, Norsk filminstitutt og Vestnorsk filmsenter.

Græsvik og hans TV 2-kolleger Øystein Bogen og Odd Isungset skal regissere hver sin 45 minutter lange episode. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere