RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 velger Vålerenga

VALLHALL (vif-fotball.no): TV 2 vil prioritere Vålerenga sammen med Brann og Rosenborg i utvelgelsen av TV-kamper neste sesong. Årsaken er at de tre lagene gir klart flest TV-seere.

- For vår del hadde det holdt med tre arenaer i Norge; Ullevaal (Vålerenga), Lerkendal (Rosenborg) og Brann stadion. De tre klubbene er helt alene i toppen på ratingtabellene våre. De er i en egen divisjon, sier TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen til Aftenposten.

-Tenker kommersielt
TV 2 har førsteretten til å velge kamp i hver runde når de skal avgjøre hvilket oppgjør som sendes på søndager kl 20.00 neste sesong.

- Når vi velger, kommer vi til å tenke utelukkende kynisk kommersielt. Det blir en annen måte å tenke på, og jeg tror den kommer til å føre til at de store klubbene vil bli enda større og enda rikere. De andre har fortsatt ikke forstått hva den nye medieavtalen kommer til å gjøre med dem, sier Taalesen.

VIF på toppen
TV 2 fikk rettighetene foran 2006-sesongen, og tallene så langt viser at Vålerenga er svært populær hos rettighetshaveren.

Brann er mest vist. 43 ganger er rødtrøyene sendt på TV 2/Zebra. Deretter følger Vålerenga (42), Lillestrøm (40) og Rosenborg (32).

- TV2 lever jo av inntekter, og de skal selvsagt selge sin reklame. For vår del er del en fordel å bli vist fordi vi selger digital arenareklame, og kan prise den ut fra hvor mange TV-seere kampen har, sier Vålerenga-direktør Pål Breen.

- Samtidig er det alltid en balanse når det gjelder hva som er bra for oss. Lørdagskamper og mandagskamper på TV er ikke bra butikk for oss, mener Breen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere