*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 vurderer skilsmisse-TV

TV 2 har laget et prøveprogram med par som har problemer i samlivet. - Et knallkonsept, mener produsentene i Rubicon TV som ikke har etiske betenkeligheter.

20.06.08 11:04

TV 2 har klekket ut en ny type reality-TV som virkelig utfordrer etiske normer: norske par med problemer skal få hjelp av en terapeut med å reparere forholdet. Det skal være ordentlige par med ordentlige problemer som skal gå til en ordentlig terapeut.

- Vi har laget en pilot på et slikt program, bekrefter programdirektør Nils Ketil Andresen i TV 2 til Propaganda.

- Dette er en idé vi har klekket ut på huset og utviklet selv. Det har vært masse frem og tilbake med den. Jeg kan ikke si noe nå om den kommer på lufta, sier han.

På spørsmål fra Propaganda svarer Andresen at han i tilfelle ikke vil ha noen etiske betenkeligheter med å sende en slik programserie.

TV 2 har fått hjelp av Rubicon TV til å lage piloten. Administrerende direktør Thomas Persson i Rubicon mener det er en pilot som fungerer veldig bra og som han har skikkelig tro på.

- Dette er en blanding av informasjon og underholdning som alle mennesker kan forholde seg til. Enten man er i et forhold selv, har vært i et forhold eller har venner som har vært det, er seere kjent med den type problemer som oppstår i parforhold, sier Persson til Propaganda.

- Vi skal ikke på noe vis drite ut folk, men vil hente inn par med problemer for å speile virkeligheten. Noen ganger kan det gå bra, andre ganger kan det hende man ikke lykkes å reparere forholdene - til tross for hjelpen man får fra en terapeut, sier han og mener at denne praksisen ikke er etisk betenkelig.

TV 2s konkurrent TV3 sender for tiden et amerikansk konsept som heter "Dr. Phil", hvor den godeste doktor prøver å løse konflikter for mennesker i parforhold. TV3 sender dette på hverdager fra 14.10 til 15.00 og har økt markedsandelen fra 7,8 prosent til 16 prosent. Seertallene på dagtid er imidlertid lave, rundt 20.000 seere i snitt.

Til forskjell fra TV3-programmet, vil TV 2-konseptet ikke foregå i studio og det vil heller ikke ha en kjendis som programleder.

Rubicon har allerede funnet frem til en terapeut som skal være gjennomgangsfigur. Dessuten forhandler man i disse dager om stedet der serien skal tas opp.

- Jeg tror vi har truffet rett person, men jeg kan ikke opplyse hvem det er. Dessuten har vi funnet location like utenfor Oslo. jeg kan heller ikke si hvor det er. Men det er absolutt et sted hvor par kan slappe av og roe seg ned, sier Persson som ikke tror det blir vanskelig å få par med samlivsproblemer til å stille opp.

- Jeg stopper aldri å forundres hvor mange som vil være med på TV-program. Det er alltid mange flere enn vi klarer å estimere på forhånd, sier han.

- Jeg tror det delvis kommer av kjendisfaktoren, sier Persson og sier at det er TV 2 som har rettigheten til konseptet. Det innebærer at Norges største kommersielle TV-kanal også kan formattere TV-serien og selge det internasjonalt.

Men første etappe blir å bestemme seg for om de skal sende det på norsk TV.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.