RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-bøndenes intriger og tårer

Sist oppdatert:
Griseinseminering, elleville fester og friere på rømmen er noen av ingrediensene i den svenske versjonen av «Jakten på kjærligheten», «Bonde söker fru».

(SIDE2:) Den svenske utgaven av «Jakten på kjærligheten» går litt hardere for seg i Sverige enn her hjemme. Onsdagens episode av realityserien er intet unntak. En av Andreas Vestessons friere - Helen Åberg - føler sveket av bonden og går til verbalt angrep på han, før hun til slutt bryter sammen. Årsaken skal være at bonden klinte med en av de andre frierne rett foran ansiktet på henne. Hun valgte å forlate gården da Vestesson skulle foreta det endelige valget.

Drikking og festing
- Ikke faen om jeg skal ha bondejævelen som har klint med en annen, sa hun til Aftonbladet.

Denne episoden er likevel blant de mildere. Tidligere i serien, opplevde en av bøndene at hans ene frier gråtende stakk av fra gården.

En av bøndene trakk seg også, like etter at han ble presentert som deltager. Han hadde allerede funnet seg en kjæreste.

I tillegg har det vært mye fokus på elleville fester der en bonde havnet i seng med en av frierne. Drikking og festing etter at kameraene er blitt slått av har vært et problem for serien og flere deltakere har truet med å forlate gårdene midt på natten.

Svimlende seertall
Jentene er også åpenlyst sjalu og sliter med å forholde seg til hverandre. Noe som har utløst en rekke utbrudd dem i mellom.

Programmet har gått sin seiersgang på TV4 i Sverige i høst. I snitt har serien hatt 1,8 millioner seere.

Her hjemme i Norge har programmet også vært populært. Nærmere 945.000 nordmenn fulgte episoden hvor bøndene gjorde det endelige valget.

Den norske utgaven er på langt nær så dramatisk. Det eneste tilløpet til dramatikk, skjedde på gården til Terje Sann da Anne-Marte Høvås valgte å reise hjem. Ekspertene mener at nordmenn liker at det er litt nusselig og traust.

Medieforsker Gunn Sara Enli ved Universitetet i Oslo sa forrige uke til Dagbladet at det trauste var blitt en trend og at det er årsaken til at programmet er så populært.

At folk kjenner seg igjen i programmet er også en faktor. TV 2 har enda ikke bestemt seg for om de vil satse på en ny sesong. I så fall bør kanalen kanskje fornye konseptet litt. Uten at det blir helt svenske tilstander.

LES MER OM DET NORSKE PROGRAMMET:

ETTER VALGET: Se TV 2-bøndenes date-ferie
Harald Opedal: TV-bonde flørtet på nettprat
SIDE2-LESERNE: Bøndene har valgt feil
NABOENE KLAGER: Bonde-Harald fikk kjeft
TERJE SANN: - Får fortsatt frierbrev
HARALD OPEDAL: - Kjipt å stemme ut damene
TRINE LISE JENSEN: - Godt at han var lei seg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere