RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-gigantene må holde seg på matta - i USA

Sist oppdatert:
Mens den kommersielle norske TV-kanalen TV 2 sikrer seg stadig større andeler i andre medier, har Representantenes hus i USA blokkert et lovforslag som ville tillate de store TV-selskapene å kjøpe opp flere uavhengige stasjoner.

Av Daniel Liseth

Vedtaket i Representantenes hus ble gjort med stort flertall, 400 mot 21 mot det forslaget som Bush-administrasjonen gikk inn for.

Dermed er det en underlig situasjon i Washington D.C. der det nå foreligger en konfrontasjon mellom Kongressen som også er kontrollert av republikanerne og Det hvite hus.

Amerikanske aviser hevder nemlig at også Senatet vil gå inn for liknende vedtak. I forrige måned gikk Federal Communications Commission inn for å øke grensen for hvor mange TV-stasjoner et kringkastingsselskap kan eie. Høyeste antall ville kommisjonen ha på antall TV-stasjoner som går til 45 prosent av husholdningene. Representantenes hus stoppet ved 35 prosent.

Politikerne har tydeligvis lyttet til "folket" og en rekke organisasjoner som frykter ensretting og for stor mediemakt samlet på få hender. Det hvite hus har truet med å nedlegge veto mot et vedtak som nå er gjort. Men i det siste er sabelraslingen blitt mindre tydelig, melder NY Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere