RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-intervju kan gi mindre erstatning

Sist oppdatert:
Mens tabloider som Expressen fortsatt velger å holde 35-åringens identitet hemmelig (bildet), ble mannen som i én uke var siktet for Anna Lindh-drapet intervjuet av TV3 mandag. Det kan komme til å koste.

Den 35 år gamle mannen, som tidligere var mistenkt for drapet på Anna Lindh, sto åpent fram i et intervju på svensk TV3 mandag. Som Propaganda skrev mandag ble han intervjuet av revolverjournalisten Robert Aschberg i aktualitetsprogrammet "45 Minuter".

I kveld sendes intervjuet på norsk TV3.

Det svenske nyhetsbyrået TT skriver at TV-intervjuet kan redusere erstatningen for mannen. 35-åringen har signalisert at han kan komme til å kreve store summer for å ha blitt beskyldt for mordet på den svenske utenriksministeren Anna Lindh.

Ifølge advokat Leif Silbersky kan mannens oppførsel få konsekvenser når det gjelder eventuelle erstatningssaker mot medier som rapporterte svært detaljert om hans bakgrunn.

– Selve skyldspørsmålet i forhold til en ærekrenkelse påvirkes ikke, men størrelsen på erstatningen gjør det helt sikkert. Gjennom å stille opp på TV mot betaling har han fått økonomisk kompensasjon som kan redusere erstatningen. Dessuten er han selv delaktig i at hele det svenske folket vet hvem han er, sier Silbersky ifølge NTB.

Etter at han ble løslatt har mannen gitt intervjuer til blant annet tabloidavisen Expressen. Avisen har fortsatt valgt å beskytte hans identitet etter at han ble frikjent. I den uken han var siktet bragte avisen mange intime opplysninger som kunne gi leserne hint om mannen.

35-åringen begrunner beslutningen om å vise ansiktet på TV3 med at han har gitt opp å forbli anonym.

– Jeg er jaget over hele landet, fra det minste hull til byene, sier han til Expressen.

– Både navn og bilde av meg er jo publisert i internasjonale medier. De som er interessert vet jo allerede hvordan jeg ser ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere