*Nettavisen* Nyheter.

TV-kjendis tiltalt for fyllekjøring for andre gang

Uten lappen og i alkoholpåvirket tilstand skal tv-kjendisen ha blitt stanset av politiet.

13.05.14 17:36

I begynnelsen av juli må mannen i 40-årene møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha kjørt bil påvirket tilstand uten lappen.

Det var i januar i fjor at tv-kjendisen - som er kjent som programleder for flere ulike tv-programmer - ble stanset av politiet.

Ifølge tiltalen tatt ut av politimesteren i Oslo, skal han ha kjørt en bil mens han var påvirket av alkohol. I tillegg skal vedkommende ikke ha hatt gyldig førerkort.

Nå risikerer han både fengselsstraff, tap av førerretten og bot.

- Mener å ha bevis
Politiadvokat Jeanette Westlund Hegna vil ikke si noe om hvordan tiltalte skal ha blitt stoppet av politiet.

- Politiet kom til stedet og tiltalte ble med inn til politihuset for å ta en blodprøve på grunn av mistanke om promillekjøring. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere.

Hegna ønsker heller ikke å si noe om hvilken promille tv-kjendisen hadde.

- Analyseresultatene vil bli lagt fram som bevis i hovedforhandlingene , sier hun.

Risikerer fengsel
At politiet mener promillen var over 0,5 er likevel på det rene. I henhold til veitrafikkloven straffes fyllekjøring med promille under 0,5 med bøter, mens det ved promille over 0,5 tas ut tiltale, og det kan gis både bøter og fengselsstraff.

Det betyr at tv-kjendisen risikerer fengsel.

- Ja, han risikerer fengsel, sier Hegna, som også på generelt grunnlag sier at gjentatt kjøring i påvirket tilstand får konsekvenser for straffeforslaget.

Tidligere promilledømt
Nettavisen vet at tiltalte tidligere er dømt for promillekjøring. Den gang ble han dømt til 30 dagers betinget fengsel, sammen med en saftig bot. Han mistet også førerretten i to år - med krav om at han måtte ta ny førerprøve for å få tilbake førerkortet.

Nettavisen har vært i kontakt med tv-kjendisen, og han ber om å ikke bli identifisert av hensyn familien. Vi har også vært i kontakt med advokaten hans, som hittil ikke har hatt anledning til å kommentere saken.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag