*Nettavisen* Nyheter.

TV-kjendis viste sin kjærlighet

Det var mange kjente homser og lesber å se i lørdagens Europride-parade. Men den største overraskelsen sto en av TV 2s programledere for.

27.06.05 09:22

(SIDE2): Paraden i Oslo ble ledet an av æreshomsene Sir Ian McKellen fra «Ringenes Herre», byrådsleder i Oslo Erling Lae og den nyutnevnte studentpresten Nils Jøran Riedl. De møtte stor jubel fra alle de som tusener som hadde stilt seg opp langs Karl Johan for å se paraden.

Sjekk kjendisene i paraden nederst i artikkelen!

Oslo på skeive

Men om rikshomsene fikk tilrop og hølytt respons, var det desto mer hvisking og tisking da TV 2s populære programleder Cathrine Riis Lilleaas stolt kom hånd-i-hånd med sin søte kjæreste.

Gladkristne homser

Helen Bjørnøy, generalsekretær i Kirkens Bymisjon, ledet an homofile prester mens de danset og koste seg på Kirkens Bymisjons tilhenger. Også Anders Rogg, kjent for de fleste fra Tramteateret, akkonpagnerte entusiastisk en gladkristen gjeng med homofile som sang av full hals.

Hedret

Kim Friele ble onsdag hedret for sin livslange innsats for de homofiles rettigheter med avdukning av en egen byste under åpningen av Pride Village på Rådhusplassen i Oslo. Lørdag hadde hun tatt på seg bunaden til paraden og ble møtt med stormende jubel og applaus fra tilskuerne.

- Heia Kim, heia Kim ropte mange mens den profilerte homofile kvinnen smilte og vinket med regnbueflagget.

Stortingsrepresentant Heikki Holmås bar SVs parole «Ulike mennesker - Like muligheter» og Big Brothers prateglade nordlending Laila Ludvigsen hadde kledd seg ut som en engel for anledningen.

EuroPride Oslo 2005 har den siste uken satt homofiles livssituasjon i fokus gjennom kunst, kultur, seminarer og ikke minst en fantasifull og morsom parade gjennom byens gater.

Les intervjuet med Bamseklubben fra EuroPride.

Oslo på skeive

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.