RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-kokk var lystløgner

Sist oppdatert:
De fleste kan komme unna med å fortelle en skrøne. Men å dikte opp deler av livshistorien og satse på karriere som TV-kjendis er ikke særlig smart.

(SIDE2): Det fikk den britiske kokken Robert Irvine erfare denne uken. I USA har han slått gjennom som TV-kokk i serien «Dinner: Impossible».

Ingen kakebaker
I forbindelse med sin TV-karriere har han skrytt av at han har laget mat for kongelige og presidenter, og at han er en god venn av prins Charles.

Han har også fortalt at det var han som laget bryllupskaken da Charles og Diana giftet seg. Nå er det imidlertid avslørt at det er en sterk overdrivelse. I en artikkel i avisen St. Petersburg Times forteller han nå at han gikk på skolen der denne kaken ble laget, og hans bidrag var å finne frem noe av frukten som ble brukt i kaken.

Sa han var ridder
I tillegg til kakehistorien har han også fortalt at han var ridder i hjemlandet, og at dronningen hadde gitt han et eget slott i Skottland. Dette er også bare oppspinn, melder nyhetsbyrået Splash.

- Da jeg først kom til USA og møtte alle disse rike folkene så prøvde jeg å snakke dem etter munnen slik at jeg ble akseptert i deres miljø, sier Irvine til St. Petersburg Times.

Det var på en pubrunde historien om slottet i Skottland og riddertittelen først skal ha dukket opp.

Historien er strukket så langt at en representant for Buckingham Palace avkrefter det hele ovenfor St. Petersburg Times.

TV-kanalen Food Network jobber nå med å gå gjennom historien for å finne ut hva som er fakta og hva som er tull. Slik at de kan endre sine presentasjoner av TV-kokken.

Irwin har også jobbet mot å åpne to restauranter i St. Petersburg, disse er ikke ferdigstilte tre måneder etter at åpningen var annonsert. I tillegg hevder Splash at han skylder konsulenter som skulle hjelpe han med en nettside over 500.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere