*Nettavisen* Nyheter.

TV-kokk Viestad frastjålet supergrill

Foto: Mette Randem (Viestads bok "På Grillen ¿ Rause smaker")

- Det er grillens Rolls-Royce vi snakker om, sier kokken til Side2.

(SIDE2): Tidligere denne måneden i nattens mulm og mørke kom fire menn i varebil kjørende til arrangementsplassen der TV-kokk, matskribent og kokebokforfatter, Andreas Viestad, og hans kokker hadde grillet.

Men det var ikke mat de fire mennene var ute etter.

Frekt
Den store grillen var lenket fast, men det stoppet ikke mennene som kuttet av kjettingene med tang. De skal ha blitt observert av en nabo, men kom seg av gårde med den flere hundre kilo tunge supergrillen.

- Det er grillens Rolls-Royce vi snakker om her, spesialbygd av Wiggo Finnerud ved Finnerud Prosjekt Mek, forklarer Andreas Viestad (39) til Side2. Med samarbeidspartnere eier og driver Viestad restauranten St. Lars i Oslo, og førstkommende mandag braker det løs med grill- og vinfestival der.

Men nå er altså den ene spesialbygde grillen borte. Viestad mener det kan dreie seg om et bestillingstyveri.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mette Randem

- Tyvene klarte jo å få den med seg, men de har misforstått hvis de tror det bare er å fyre opp landets beste grill. Grilling er en arbeidskrevende, manuell prosess. Man blir ikke Norges beste på å grille bare ved å knabbe en grill, sier Viestad.

Han forteller lidenskapelig om hvordan man må bli kjent med og venn med flammene og ilden for å kunne grille skikkelig. En stor, åpen kullgrill med maksimal utnyttelse av varme og flamme gir kjøtt man virkelig kan meske seg med - men alt handler om teknikk.

- Vi kan grille med hva som helst, kjøkkensjefen vår kan gjerne grille i en blikkboks, men det er fordi han er venn med ilden. Men det er klart denne grillen er helt unik, så vi vil gjerne ha den tilbake, sier Viestad. Tyveriet fant sted natt til 6. juni i år, og forholdet er politianmeldt.

Kjendiskokken tror det kan bli regelrett umulig for tyvene å omsette grillen her i landet.

- Dette er den første modellen Wiggo Finnerud bygde, så hvis den havner på markedet oppdages det helt klart, sier han.

Det blir fest!
Men grill- og vinfestivalen er heldigvis reddet. I år er det henholdsvis en okse fra Østerrike og 30 smågeit fra Gol som må bøte med livet når Viestad og vinmaker og musiker Sigurd Wongraven inviterer til festival.

Duoen har lagd en spesialmeny på Bislett-restauranten som i tillegg til kulinariske opplevelser også inkluderer musikk i form av dj-sett fra Knut Schreiner, Sivert Høyem og Audun Vinger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.