RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OL
OL

TV-OL rekorddyrt

Sist oppdatert:
Den internasjonale olympiske komité, IOC, har forhandlet frem en TV-avtale i USA om rettighetene til OL i 2010 og 2012. Prisøkningen fra 2008 er rekordstor.

Prisen på fjernsynsrettigheter til OL har økt hele 43 prosent fra 2008 til 2010.

Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg leder IOC Marketing Committee, en komité som har ansvar for salg av TV-rettigheter og sponsoravtaler. Heiberg er godt fornøyd med den amerikanske avtalen.

Men nyheten er ikke godt nytt for hardt pressede europeiske fjernsynskanaler. Gerhard Heiberg skal sammen med resten av IOC nå selge rettighetene i Europa, og mye taler for at prisøkningen også vil komme her.

Med en slik prisvekst kan det fort bli for dyrt for allmennkanaler som de to største i Norge. NRK er allerede på tiggerferd, og en kraftig prisvekst.på disse arrangementene er nok noe av det kanalen minst ønsker seg akkurat nå.

- Det var fem kanaler som var interessert i rettighetene, så det passet oss godt, sier Heiberg om forhandlingene der NBC gikk seirende ut.

Prisen endte til slutt på 18 milliarder kroner.

- Dette er voldsomme inntekter. Prisen har steget med 43 prosent sammenlignet med prisen vi fikk for OL i 2006 og 2008, sier Heiberg til Kampanje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere