TV-seriene du kan glede deg til

FORTSETTER: Gossip Girl, Ugly Betty, Greys Anatomy og Americas Next Top Model fortsetter på tv til høsten.

FORTSETTER: Gossip Girl, Ugly Betty, Greys Anatomy og Americas Next Top Model fortsetter på tv til høsten. Foto: (Scanpix)

... og de som ikke kommer tilbake.

28.05.08 13:04

(SIDE2): De amerikanske TV-stasjonene har avslørt sine planer for TV-høsten 2008, og det er tydelig at forfatterstreiken tidligere i år har satt sine spor. TV-stasjonene satser nemlig trygt på kjente og kjære konsepter, kanskje på bekostning av de helt store suksessene, melder ABC News

Det meldes også om overraskende nedleggelse av programmer som har fått trofaste fans, men som likevel ikke har levert de nødvendige resultatene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Her er årets guide til den amerikanske TV-høsten (og våren):

CBS
CBS har lenge tronet på toppen som det TV-selskapet med flest seere, mye på grunn av serier som «CSI» og «Criminal Minds», men må i år se seg slått av Fox. I et forsøk på å vinne seerne tilbake satser selskapet på drama og sitcoms.

«The Worst Week» bygger på en komiserie fra BBC og handler om en fyr som prøver å imponere sine kommende svigerforeldre. Han mislykkes selvfølgelig. Vi møter blant andre Kurtwood Smith i en av rollene, kjent fra «That 70's show».

«The Mentalist» er en av mange krimshow, og denne handler om en intuitiv fyr som hjelper California-politiet med mystiske mordsaker, samtidig som han er på jakt etter drapsmannen som myrdet familien hans. I hovedrollen finner vi Simon Baker.

«The Ex-list» handler om en kvinne som oppsøker alle sine ekskjærester fordi en klarsynt har fortalt henne at hun er skjebnebestemt til å gifte seg med noen hun allerede har møtt.

«Eleventh Hour» handler om en mann som etterforsker vitenskapelig merkverdigheter. Serien er produsert av mannen bak «CSI» og «Cold Case», Jerry Bruckheimer. Hovedrolleinnehaver er Rufus Sewell.

Mordmysteriet «Harper's Island» handler om, ja, nettopp mord. Handlingen foregår på en øy utenfor Seattle der en gruppe venner har samlet seg til en bryllupsfeiring og en etter en dør. Vi lukter litt Poirot møter Hollywood. Til slutt tilbyr TV-kanalen «Swingtown», en serie som omhandler svingende par å sexklubber i Chicago.

Serier som fortsetter: «The Big Bang Theory», «How I Met Your Mother», «Two and a Half Men», «The New Adventures of Old Christine», «CSI, «Without a Trace», «Criminal Minds», «NCI», «Ghost Whisperer», «Numb3rs», «Cold Case», «The Unit», «Rules of Engagement», «The Amazing Race» og «Survivor».

Kansellerte serier: «Viva Laughlin», «Cane», «Moonlight» og «Shark».

The CW
TV-kanalen gjorde et kupp med «Gossip Girl» i fjor og sender til høsten sesong to av den populære serien som nylig hadde sesongavslutning i USA.

Spin-off serien til «Beverly Hills 90210», som skal hete «90210», har fått mye omtale i amerikanske så vel som internasjonal presse. Serien skal etter planene sendes fra høsten av i USA.

Dramakomedien «Surviving the Filthy Rich» handler om en privatlærer og hennes svært bortskjemte elever.

TV-kanalens realitysatsing er «Stylista» som handler om jobbsøkere til magasinet Elle. Serien skal visstnok være litt som «The Devil Wears Prada», men for TV. Tyra Banks står bak serien.

Serier som fortsetter: «Gossip Girl», «One Tree Hill», «Smallville», «America's Next Top Model», «Supernatural», «Reaper», «Everybody Hates Chris» og «The Game».

ABC
TV-selskapet har kun en ny serie på plakaten - «Life on Mars». Politidramaet er en remake av BBCs serie.

Realityserien «Opportunity Knocks» med Ashton Kutcher i førersetet. Han skal banke på husdøra til folk og invitere seg selv inn til en liten quiz. Serien går altså ut på å finne ut hvor godt familiemedlemmene faktisk kjenner hverandre. Tegneserien «The Goode Family» står på plakaten.

Serier som fortsetter: «Grey's Anatomy», «Ugly Betty», «Frustrerte fruer», «Brothers & Sisters», «Lost», «Pushing Daisies», «Private Practice», «Dirty Sexy Money», «Scrubs», «Boston Legal» og «Eli Stone».

Kansellerte show: «Men in trees», «Women's Murder Club» og «Carpoolers».

FOX
TV-kanalen har to splitter nye TV-serier på høstplakaten. Sciene fictionserien «Fringe» skal etter sigende være den store satsingen denne gangen. .J. Abrams, mannen bak «Lost», står for manuset og stjerner som Joshua Jackson og John Noble spiller i hovedrollene.

Hotellkomedie blir det med serien «Do Not Disturb» som handler om et par som driver et hotell i New York.

Store forventninger er det også til spin-off serien til «The Family Guy» - «The Cleveland Show». Cleveland er bestekompisen til Peter Griffin.

Den animerte serien «Sit Down, Shut Up» handler om en gjeng med lærere som ikke bryr seg om elevene sine i det hele tatt.

Sci-fi dramaet «Dollhouse» begynner og realityserien «Secret Millionaire» der millionærer skal dele ut penger til trengende er også på trappene.

Serier som fortsetter: «Prison Break», «American Idol» «House», «Bones,«Til Death», «The Moment of Truth», «Kitchen Nightmares», «Are You Smarter Than a Fifth Grader?», «Hell's Kitchen», «The Simpsons», «King of the Hill» og «American Dad».

Kansellerte serier: «Back to You», «Canterbury's Law», «K-Ville», «Nashville», «New Amsterdam», «The Next Great American Band», «The Return of Jezebel James» og «Unhitched».

NBC
TV-kanalen lover en nostalgisk og morsom høst med remake av serier som «Knight Rider», «Robinson Crusoe» og «Merlin». Nysatsinger inkluderer også en ny spin-off av suksessen «The Office» og den Jason Bourne-aktige serien «My Own Worst Enemy» med Christian Slater i hovedrollen. Slater spiller en mann med to identiteter.

Selma Blair skal spille en av rollene i den amerikanske versjonene av den australske serien «Kath & Kim», og dramaserien «Kings» skal være en slags moderne David mot Goliat er også klare for høsten.

Serier som fortsetter: «Lipstick Jungle», «Law and Order», «Medium» og «Friday Night Lights», «Chuck», «Life» og siste sesong av «ER».

Kansellerte serier: «Bionic Woman», «Journeyman» og «Las Vegas».

Kilde: ABC.com

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Sjekk de nye premiene i Side2s underholdningsquiz.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.