RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tv-showet som ryster USA

Sist oppdatert:
Blod, smerter og tom lommebok. MTV gjør suksess med å operere folk for åpent kamera, uten å sponse en krone. Se bildene.

(SIDE2): Konseptet i «I Want a Famous Face» går ut på at deltagerne lar seg operere for å ligne på en kjent person. Men til forskjell fra programmer som «The Swan» og «Extreme Makeover», får ikke deltagerne betalt for inngrepene. I stedet følger man tenåringer og unge voksne som bruker opp sparepengene sine for å få et utseende mest lik sin favorittkjendis.

- Det er et av disse programmene der du nesten ikke kan tro det du ser, sier kanalens programsjef David Sirulnick til New York Post.

Han mener årsaken til programmets suksess ligger i nettopp at det hele ikke er iscenesatt av kanalen, men er bilder fra en virkelighet som har kommet til av seg selv.

Carmen Electra

Kanalen viser nå andre sesong. En av deltagerne har fått forstørret lepper og bryster, samt justert nesen. Alt for å ligne den forhenværende Baywatch-bomben Carmen Electra. Denne uken treffer vi Jay Williams som vil ha mage og brystkasse som Arnold Schwarznegger.

- Skalpeller og blod

Bildene som vises på tv-skjermen er heslige. MTV viser inngrepene uten sensur.

- Selvsagt viser vi all gørren med operasjonene. Og det gjør vi for å vise folk at dette er en operasjon, og ikke en hårklipp, handlerunde eller en tatovering. Dette er en operasjonssal, med skalpeller og blod.

- Vi passer også på å vise rehabiliteringen etterpå. For den kan være temmelig brutal, tilføyer han.

Programsjefen tror at et slikt program kan få mange unge til å slutte å drømme om den perfekte kropp, og heller vergre seg fra å få utført operative inngrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere