RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-slaver har mest sex

Tenåringer lærer ikke lenger om blomster og bier. Nå er det sex på TV som gjelder.

Programmer som fokuserer på sex kan ha stor innvirkning på tenåringers seksualliv.

En amerikansk undersøkelse har nå sammenliknet tiden foran tv-programmer med sex og ungdommenes seksualliv.

Undersøkelsen viser at de tenåringene som ser mest sex på TV har dobbelt så høy sannsynlighet for å ta initiativ til sex, enn de som ser minst på slike programmer.

Oppmuntrer tenåringer
- Dette er det sterkeste beviset hittil for at TV-programmer med seksuelt innhold kan oppmuntre tenåringer til samleie og andre former for seksualitet, mener forskningsleder Rebecca Collins.

Sammen med kollegaene i firmaet RAND Corp. har hun intervjuet 1792 tenåringer mellom 12 og 17 år. Forskerne intervjuet ungdommene to ganger med et års mellomrom.

Rapporten viser at de ti prosent av tenåringene som så mest på programmer med seksuelt innhold, dobbelt så ofte hadde tatt initiativ til samleie, i forhold til de ti prosent som så minst på slike programmer.

De samme ungdommene hadde også oftest tatt initiativ til andre former for sex, som for eksempel munnsex.

- Utviklingen av seksuell adferd blant de som så mye sex på TV er slående. Påvirkningen fra TV er så tydelig at selv små endringer i ungdommenes TV-vaner kan ha stor betydning for deres seksualitet, sier Collins til nyhetsbyrået Reuters.

Sex på dagtid
Men det er ikke bare pornografi som påvirker tenåringenes seksualliv. Også vanlige TV-serier hvor det snakkes mye om sex, så ut til å ha den samme effekten.

- Begge typer programmer påvirker tenåringenes oppfatning om hva som er normal seksuell atferd og utviklingen av deres seksualliv, forteller Collins.

Hun advarer derfor foreldre mot å tro at vanlige serier og såpeoperaer er så uskyldige som de kan se ut til.

- Foreldre som vil finne ut av hva som er mye og lite seksuell påvirkning fra TV må huske at en tenåring sitter tre timer foran skjermen hver dag. Og programmene med mest seksuelt innhold ser ut til å sendes i kjernetiden hvor vi ser mest på TV, mener Collins.

Flere saker fra Mozon
Yoghurt senker høyt blodtrykk
Misfornøyd med magen
Han er en SMS-flørt
Slanking for slubberter
Effektivt mot hårtap

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere