RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-stasjon stenges ute av Irak

Sist oppdatert:
Overgangsstyret som USA har innsatt i Irak, har nedlagt forbud mot at den arabiske TV-stasjonen al-Arabiya får arbeide i landet.

Bakgrunnen for forbudet er at satellitt-kanalen, som har hovedkvarter i Dubai, skal ha kringkastet uttalelser fra Saddam Hussein, der han tar til orde for å bruke vold mot de amerikanske okkupantene. For at TV-stasjonens journalister igjen skal få lov til å arbeide i Irak, må selskapet undertegne en erklæring med et løfte om ikke å oppfordre til vold, skriver NTB.

Irakisk politi troppet opp i al-Arabiyas kontor i Bagdad mandag ettermiddag, og beslagla deler av sendeutstyret, ifølge ansatte ved kontoret.

Lederen for kontoret sier stasjonen godtar forbudet inntil saken er behandlet av det irakiske rettsvesenet. TV-stasjonen kommer fortsatt til å sende nyheter fra Irak, men de kommer ikke til å bli produsert av Bagdad-kontoret.

– Selv om vi har ytringsfrihet her, så er oppfordring til vold forbudt i alle verdens land, sier lederen for det irakiske styringsrådet Jalal Talabani ifølge NTB.

Styringsrådet har tidligere forbudt al-Arabiya og den arabiske satellitt-kanalen Al-Jazeera å rapportere fra det irakiske overgangsstyret for en periode på to uker, som en straff for at kanalene hadde sendt opptak av det som hevdes å være stemmen til Saddam Hussein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere