RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-verdenens superduoer

Sist oppdatert:
Hva hadde Mulder vært uten Scully? Her er ni av TVs mest dynamiske duoer.

(SIDE2:) Noen ganger hender det at to rollefigurer i en TV-serie har så bra kjemi, at resten av TV-serien egentlig blir litt overflødig. Ser vi egentlig på «Scrubs» fordi vi er så opptatte av hva som skjer på Sacred Heart, eller er de fordi vi aldri får nok av forholdet mellom bestevennene JD og Turk?

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Var virkelig krimsakene i «Derrick» så enestående, eller var det det underfundige forholdet mellom Stephan Derrick og Harry Klein som fikk hele Norge til å skru på «Detektimen» hver fredag på 80-tallet?

God TV-kjemi er ofte alfa og omega for om en TV-serie blir en hit eller ikke, og vi i Side2 tar en uhøytidelig kikk på noen av dem som rett og slett gnistrer sammen på skjermen.

JD og Turk, «Scrubs»
Ah, JD og Turk. De møttes på universitetet og har vært uatskillelige siden. Etter at Turk giftet seg med Carla, prøvde de å kaste JD ut av leiligheten, men holdt selv bare ut en uke uten den skravlende humørsprederen. JD og Turk fungerer rett og slett ikke uten hverandre, og de har så god kjemi på skjermen at det er utenkelig å tro at de ikke er bestevenner i virkeligheten også.

Mulder og Scully, «X-Files»
Egentlig hadde skaperne av «X-files» lyst at Dana Scully skulle være en blond og brystfager motpart til den tørre Fox Mulder, men heldigvis valgte de å gå for Gillian Anderson. Anderson som den skeptiske, vitenskapelige og intelligente Scully komplimenterer Mulder perfekt, og forholdet mellom disse to er både rørende og hjertevarmende. Begge to ender i livsfare flere ganger i løpet av serien, og det er i disse øyeblikkene du virkelig ser hvor glade de er i hverandre, selv om de krangler så busta fyker innimellom. Og så ble de jo heldigvis sammen til slutt.

Poirot og Hastings, «Poirot»
Hercule Poirot er riktignok verdens beste privatdetektiv, og har «små grå» i bøtter og spann, men av og til trenger selv han hjelp fra den langt enklere og ytterst lojale Kaptein Hastings, og hans måte å påpeke det åpenbare. Uten Hastings ville Poirot rett og slett vært mindre brilliant, og langt mer ensom. Hastings er egentlig ikke med i så veldig mange av Agatha Christies bøker, men TV-skaperne mente kombinasjonen av disse to herrene var så bra at de skrev ham inn i de fleste episodene, sammen med førstebetjent Japp og Poirots sekretær, Miss Lemon.

Hawkeye og Trapper, «M*A*S*H»
«Hawkeye» Pierce og «Trapper» McIntyre er på mange måter forløperne til JD og Turk. Begge leger, begge bestevenner, begge fulle av skøyerstreker. Under helt ekstreme forhold ved et feltsykehus i Koreakrigen, klarer de to kompisene å holde både motet og humøret oppe ved hjelp av hverandre, mye hjemmelaget gin og et felles hat for Major Frank Burns og felles kjærlighet for feltsykehusets mange flotte sykepleiere. Alan Alda og Wayne Rogers, som var skuespillerne bak karakterene, var gode venner i virkeligheten også, men Rogers valgte likevel å forlate serien etter tre år da han følte Hawkeye fikk alle de morsomme replikkene og var mye mer i fokus enn Trapper.

StephanDerrick og Harry Klein, «Derrick»
Derrick og Klein var egentlig ikke venner, ikke sånn på privaten i hvert fall, (faktisk så så vi vel aldri at verken Derrick eller Klein faktisk hadde et privatliv) men de hadde allikevel et underfundig forhold som er verdt å nevne. Derrick og Harry løste krimsaker i München, gjennom hele 80-tallet og langt ut på 90-tallet, og ble Tysklands mest populære TV-karakterer. Harry var nok litt misunnelig på at Derrick bestandig skulle bestemme, men allikevel var det bare tre saker de ikke greide å løse. «Harry, hent bilen» er en udødelig Derrick-frase som beskriver forholdet, men som faktisk aldri ble sagt en eneste gang i løpet av serien.

Tim og Dawn, «The Office»
En av grunnene til at folk bare måtte se «The Office», selv om det ofte var så flaut at det gjorde vondt i sjelen, var denne episke kjærlighetshistorien fra hverdagen. Tim og Dawn er kollegaer, og Tim er vilt forelsket i Dawn, men tør aldri helt å satse alt på å få henne. Dawn er egentlig også litt forelsket i Tim, men hun har jo allerede kjæreste, nemlig dusten Lee. Forholdet mellom Dawn og Tim er skjørt, hjertevarmende og hjerteskjærende på samme tid, og selvfølgelig hysterisk morsomt. Og da de ble sammen helt i slutten av serien, ble verden en bedre plass for alle «Office»-fans.

Chris og Rita, «Silke»
«Silke» er en av de seriene der det i alle fall var en direkte link mellom hovedpersonenes kjemi og seriens popularitet. Da Rob Estes og Mitzi Kapture ble lei, forsøkte TV-selskapet å erstatte dem med nye hovedpersoner, et forsøk som gikk rett i dass. Chris og Rita er jobbpartnere og bestevenner, og selv om serien dampet av sex og glamour, var det den fantastiske kjemien mellom disse to som gjorde at serien ble en kjempesuksess i TV 2s barndom.

Les også: Alle elsker «Silke»-Chris

Fry og Bender, «Futurama»
Mange av vennskapene beskrevet her er fylte av kontraster, svart-hvit, smart-dum, mann-kvinne, men denne komboen tar kaka: Pizzabud fra fortiden er bestevenn med alkoholisert og moralsk forkvaklet robot fra fremtiden. Men for et vennskap det er! Sjelden har en tegnet komiserie vært mer rørende enn Futurama er til tider, og egentlig skulle vi vel alle ønske iblant at vi hadde en venn som Bender (men meste parten av tiden er det vel likeså greit at vi ikke har det).

Test: Hvem er du i Futurama?

Adam og Jamie, «Mythbusters»
Vi gjør plass til «Mythbuster»-kompisene, selv om de strengt tatt ikke er oppdiktede karakterer. Hyperaktive og festlige Adam er den perfekte partner til den reserverte og tørrvittige Jamie, og sammen er de den fullkomne duoen for å buste myter i hopetall på Discovery. Hvem skulle vel ikke ønske at de fikk være med i «Mythbuster»-gjengen, å nyte en kald øl med Adam og Jamie på verandaen etter en hektisk dag med busting?

Har du forslag til andre dynamiske duoer? Diskuter under!


Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Side2s underholdningsquiz: Vinn en iPod Nano i dag!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere