RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV2: - Vi har kloke seere

Foto: Stian Lysberg Solum (AFP)
Sist oppdatert:
David Irving: - Jeg har snakket til flere millioner seere og er tilfreds.

(SIDE2): Tirsdag kveld gjestet den omstridte engelske historikeren David Irving (71) «Tabloid» på TV2. Det satte sinnene i kok hos flere, både blant redaktører og historikere.

- Aktuell
Irving har gjentatte ganger møtt beskyldninger om at han sprer antisemittiske og rasistiske ideer. Han har skrevet nær 30 bøker, blant annet «Hitlers krig», der han sår tvil om omfanget av Holocaust.

- Jeg skriver politisk ukorrekt historie. Jeg prøver å finne ut hva som skjedde, selv om jeg ikke liker det, eller leserne liker det, uttalte han på TV 2s Tabloid.

Siste nytt? Sjekk forsiden på Side2 akkurat nå!

TV2 forklarer årsaken til at de inviterte Irving med at han den siste tiden har vært svært aktuell i nyhetsbildet.

- Vi valgte å be Irving hit fordi det Tabloid legger vekt på er å følge nyhetsbildet, å ta de aktuelle debattene. Dermed ble det en naturlig ting å ønske deg David Irving, sier informasjonssjef i Tv2, Marianne Røiseland til Side2.

Voldsom debatt
- Det var denne uken han skulle komme til Norge i forbindelse med litteraturfestivalen, og festivalen startet i dag. Det er det som knytter han til et tema i Norge, og det er i den sammenheng folk flest kjenner til han.

Irving ble tidligere i vår invitert til å holde foredrag under Litteraturfestivalen på Lillehammer, men innbydelsen ble deretter trukket fra festivalledelsen. Irving sa da at han likevel ville komme for å fortelle sin versjon, av det han under kveldens Tabloid kalte politisk ukorrekt historie.

- Det har vært en debatt som har vært ganske voldsom rundt han uten at så mange har hørt han snakke. Og vi tror våre seere vil oppleve slike konfrontasjoner direkte.

Les også: - Skriver politisk ukorrekt historie.

TV2 betalte
TV2 betalte Irvings flyreise og en natt på hotell for Irving og assistenten hans, bekrefter Røiseland.

- Det gjør vi også for mange andre gjester. Dessuten ble det en endring i ruten, han skulle egentlig reist en annen dag, sier informasjonssjefen, som sier det er en stund siden TV2 tok kontakt med Irving.

- Vi tror vi har kloke seere som selv er i stand til å bedømme og tenke kloke tanker. Det er ikke alle meninger man liker, men så er spørsmålet om vi da ikke skal tåle å høre dem for det, sier Røiseland og understreker at det ikke er slik at redaksjonen går god for alle meningene som presenteres på skjermen.

Dro hjem
Ifølge Røiseland har TV2 ikke vurdert sikkerheten som en faktor i forbindelse med invitasjonen. Irving ble møtt av flere demonstranter, og minst en person skal være pågrepet av politiet.

- Det er ikke så stor sikkerhetsrisiko knyttet til dette tror vi, og det er andre som tar vurderingene i forhold til folks sikkerhet. Det er ikke sånn at den type ting kan avgjøre hvem vi velger å ha som gjest.

Oppdrag utført
På Tabloid sier Irving at han skal snakke i Norge, men han sier ikke hvor eller når.

- Vi vet ikke noe om hva han skal ellers i Norge, og det ønsker vi heller ikke å være delaktig i, sier Røiseland.

Men Irving er nå altså på vei til hjemlandet. Han tok selv kontakt med gd.no like før avreise, og forklarte hvorfor han ikke blir værende i Norge.

- Oppdraget er utført. Jeg har snakket til flere millioner seere og er tilfreds, sier Irving til gd.no.

Han skal ha forlatt Norge i samråd med politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere