TV2-kvinner får voldsalarm

Foto: MAGNE TURØY (Bergensavisen AS)

TV2 kjøper overfallsalarm til sine kvinnelige ansatte.

31.10.11 21:31

(Bergensavisen): - Jeg jobber mye kveld, og går hjem rundt midnatt, forteller sportsanker Susanne Wergeland.

Hun bruker omlag 20 minutter på gåturen hjem.

- Jeg har faktisk vært utsatt for blotting en gang på vei hjem. Plutselig dukket det opp en splitter naken mann foran meg ved Muséhagen, forteller Wergeland.

Hun snakket i telefonen da blotteren dukket opp, og ble rådet til å løpe.

- Det var en ganske ubehagelig opplevelse, så det er fint at vi får overfallsalarm på jobben. Den skal jeg ha med meg hver kveld, sier sportsankeret.

- Vi har mange unge jenter som jobber turnus og slutter på jobb sent om kvelden. Vi kan ikke følge dem hjem, men vi kan bry oss. En overfallsalarm er en ganske billig forsikring. Som arbeidsgiver kan vi ikke overse voldtektsproblematikken, sier initiativtaker Camilla Mowinckel, logistikkansvarlig på TV2-sporten, til Bergensavisen.

Mowinckel er skremt over voldtektsbølgen som rammer hovedstaden.

- En overfallsalarm er et svært enkelt tiltak og reduserer sjansen for å bli voldtatt. Jenter skal kunne gå trygt på gaten uten å bekymre seg for voldtekt, sier Mowinckel.

I går gikk hun til innkjøp av 30 overfallsalarmer som hun delte ut til unge kvinnelige ansatte på desken på TV2 i Bergen. Noen alarmer skal sendes videre til Oslo.

Deskreporter Ingrid Halstensen er også glad for å få utlevert voldsalarm.

- Jeg sykler hjem til Sandviken nesten hver eneste natt. Kjæresten min har kjøpt pepperspray til meg fra før, men jeg skal selvfølgelig bruke alarmen. Kanskje jeg kan ha den på styret, sier Halstensen.

Overfallsalarmen er like liten som en nøkkelhank. Den gir fra seg en ulende lyd på 110 desibel for å skape oppmerksomhet.

- Lyden vil nok skremme potensielle gjerningsmenn. Alarmen gir ikke absolutt trygghet, men den vil nok ha en forebyggende effekt, tror Mowinckel.

Den siste tiden har Oslo vært rammet av en bølge av overfallsvoldtekter.

Natt til søndag skal en 18 år gammel kvinne ha blitt voldtatt i Vaterlandsparken i Oslo sentrum. Det var årets 49. overfallsvoldtekt i hovedstaden. Politiet leter nå etter to gjerningsmenn.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.