RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV3-slanker får refs

Sist oppdatert:
Sissel Bondhus fra TV3 skrev et morsomt innlegg om tv-tall. Nå får hun pepper fra flere hold. - Kanskje grunnet dårlig samvittighet? spør hun.

(SIDE2:) Sissel Bondhus er programleder for TV3-programmet «Du er hva du spiser». I begynnelsen av hvert program er hun tøff med ukens utvalgte og bruker ganske sterke virkemidler for å synliggjøre feilene ved kostholdet deres.

Kontroversielt program

Dette har skapt både positive og negative reaksjoner hos tv-seerne, og nettpratene med henne har vist en deling mellom seere som elsker metodene hennes og takker henne for at hun hjelper dem. Og så er det andre som kritiserer henne kraftig fordi de mener det er dårlig gjort mot deltakerne.

Det samme publikummet har reagert på hennes blogg om tv-tallene. Sissel skriver:

«I 3000 TV-apparater rundt omkring i landet, er det montert en liten sak som sladrer videre hva den enkelte ser på. Disse 3000 TV-apparatene skal representere et utsnitt av den norske befolkningen. Den lille saken finner også ut hvor mange 1000 ser første del av programmet, og hvor mange færre eller flere så siste del av programmet. Morsomt.

...forresten er det noen som vet om de som har disse små brikkene montert i apparatet sitt vet det selv ?... og om de lar seg bestikke ?

Oppfordrer alle til å se programmet mitt torsdag kl 21.30, kanskje seerttallene mine får en liten opptur ! »

- Vær snillere

Dette har gitt til dels kraftige reaksjoner.

«Du er veldig negativ i tonen, hakker på dem, og er lite insirerende. Resultatet i episodene jeg har sett har imidlertid vært bra..... Med en mer positiv og inspirerende tone fra programlederen, tror jeg programmet ville fått en bedre tone, og flere seere.» skriver en anonym innsender.

«Carisma» spør:

«Lave seertall kan vel komme av at noen programledere ikke har en spesiellt tiltalende personlighet?»

Ny teknologi

«Gallup» er sistemann i rekken. Etter en forklaring av hvordan tv-tallene måles, opplyses det om ny teknologi som går ut på at man i stedet fester en sensor på personene som deltar i utvalget. Denne sensoren føler hva personen lytter på radio.

«Om ikke lenge kommer nok dette for måling av tv-titting også, så hvis du har en mistanke om at programmet ditt blir sett mye mer utenfor hjemmet (på SATS, den lokale pub'en eller nabo'en) så er dette gode nyheter ;-)

Hvis ikke er jeg redd du bare har en mulighet: Lag et bedre program.» skriver «Gallup»

- Glad i deltakerne

Sissel Bondhus selv er ikke overrasket over at folk reagerer på programmet hennes. Men minner om at tv-programmene er klippet og redigert og ikke nødvendigvis gir et komplett bilde av det som har skjedd.

- Jeg blir veldig engasjert. Jeg har stor respekt for de som deltar og ønsker så gjerne å hjelpe dem. Det du ser på tv er kun et lite utsnitt. Jeg er blitt skikkelig glad i deltakerne og bryr meg mye mer om dem enn det som kommer frem på tv. Jeg synes de skal ha stor honnør for at de tør å stille på tv med sine problemer, sier Bondhus til Side2.

- Når det gjelder metodene så er det med disse som med for eksempel skremselsbilder til en røyker. For noen funker det, for andre funker det ikke.

Seere med dårlig samvittighet?

Alle som delter i «Du blir hva du spiser» har gått igjennom tester hos lege og psykolog. Og det er disse som har siste ordet i hvem som kan delta i programmet.

- Det er veldig viktig å få frem. De vet hva de går til, og hvordan programmet er lagt opp, sier Bondhus og har gjort seg noen tanker om dem som har reagert mest negativt på konseptet.

- Kanskje grunnen til at de reagerer sånn er at de har litt dårlig samvittighet selv? undrer hun.

  • Mer tv-nytt i tvguiden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere