*Nettavisen* Nyheter.

TV3 tok Rike og Carlsen 'på inner'n'

TV3 har sikret seg rettighetene til verdenscuprenn i langrenn i desember. Det liker NRK-reporter Jon Herwig Carlsen dårlig.

20.06.08 11:04

Verken skipresident Sverre Seeberg eller NRKs Jon Herwig Carlsen er fornøyde med at TV3 skal sende verdenscuprennene i Linz før jul.

Det innebærer at norske TV-seere må switche til en annen kanal enn NRK og superduoen Kjell Kristian Rike & Jon Herwig Carlsen for å få med seg nasjonalsporten langrenn.

At TV3 utfordrer denne tradisjonen betyr også at bare 65 prosent av befolkningen får sett de norske løperne i aksjon i skisporet, melder Adresseavisen.

Sportssjef i Viasat/TV3, Stian Aune Kleppo, har kjøpt rettighetene fra et privateid, østerrisk rettighetsselskap. TV 3 har sikret seg mulighetene til disse TV-overføringene de to nærmeste to årene.

- Vi er stadig på jakt etter noe som fungerer for vår kanal. Avtalen vi har sikret oss i Østerrike går på alpint, langrenn og kombinert. Vi skal sende ett verdenscuparrangement i langrenn i Linz 18.-21. desember, i tillegg til et par kombinert- og rundt 15 alpinrenn, sier Aune Kleppo til Adressa. Han innrømmer at det blir en kjempeutfordring for kanalen å sende langrenn der NRK har satt standarden i alle år.

Jon Herwig Carlsen ble overrasket da han fikk vite at TV3 skulle sende rennene fra Linz.

- Jeg hadde allerede bestilt reise og opphold for hele apparatet, men det måtte jeg jo bare avbestille. Det er ingen tvil om at det kom som en stor overraskelse på oss, sier Herwig Carlsen ifølge Adresseavisen.

Også tidligere har Carlsen opplevd at TV3 overtok sendinger av en sport som stod hans hjerte nær og som han kommenterte flittig på NRK, nemlig ishockey. På 90-tallet ble TV3 ble beskyldt for å ødelegge for interessen rundt iskrigerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.