RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Roald/Scanpix

Tvang jente på 16 til å selge sex i Oslo

Sist oppdatert:
En 39 år gammel nigeriansk kvinne er dømt til fengsel for å ha organisert menneskehandel og prostitusjon.

Kvinnen er i Oslo tingrett dømt til fengsel i ett år og tre måneder og må i tillegg betale 134.000 kroner i oppreisning og erstatning til en 16 år gammel jente fra Nigeria, ifølge dommen.

Kvinnen ble dømt for å ha truet jenta med å drepe både henne og familien dersom hun ikke prostituerte seg i Oslo.

– Jenta reiste nok frivillig fra Nigeria, men da hun kom til Norge og innså hva det innebar å jobbe her som prostituert, var det ikke mye frivillig lenger, sier politiadvokat Nina Bakken i Oslo-politiet til VG.

Jentas mareritt startet allerede da hun som en av ti halv- og helsøsken som 14-åring havnet i Libya som prostituert, på grunn av familiens dårlige økonomi. I 2010 havnet hun i Norge etter at den 39-årige nigerianske kvinnen hadde hentet henne i Danmark. Ifølge dommen måtte jenta prostituere seg allerede samme natt hun kom til Norge.

– Denne saken gir et godt bilde på hvorfor det er utrolig vanskelig for disse kvinnene å snakke med politiet. Den viser også at det er familiene hjemme som er med på å presse kvinnene til å være på gata, sier jentas bistandsadvokat, Silje Elisabeth Stenvaag.

Den 39-årige kvinnen har nektet straffskyld. NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere