RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvang og voldtekt fra hun var elleve år

Bergen (NTB): Fra hun var 11 til hun fylte 13 år ble hun tvunget til å gifte seg tre ganger, forteller den nå 14 år gamle rumenske jenta som er et hovedvitne i saken om menneskehandel i Bergen tingrett.

Hun ble også tatt med til utlandet og tvunget til butikktyverier. Hun ble slått til blods når hun ikke ville stjele, fortalte hun i dommeravhøret, som ble avspilt i Bergen tingrett tirsdag.

Den nå 14 år gamle jenta ble pågrepet av svensk politi høsten 2010 og knyttet til den omfattende sigøynersaken som nå pågår i Bergen. Hennes mor og bror, som begge er tiltalt i saken, satt og hørte på forklaringen hennes.

Ifølge jenta skal moren ha slått henne og tvunget henne til giftermålene. Moren skal ha mottatt penger for det. Ved det første giftermålet fikk moren 9.000 - 10.000 euro, ved de senere ekteskapene skal hun ha fått mindre.

Den nå 14 år gamle jenta er den yngste av de fire jentene som de seks sigøynerne som står tiltalt i Bergen tingrett skal ha tvunget til tyveri, tigging og tvangsgifte. Hun bor nå i fosterhjem i Sverige, og fortalte i dommeravhøret at hun har det bra. Hun vil ikke tilbake til familien i Romania. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere