*Nettavisen* Nyheter.

Tvangsselger huset til Johannes Lunde

Foto: Roy Storvik

Den fantastiske eiendommen er tatt over av banken.

20.08.11 15:28

Bostyrer etter båtbygger og eiendomskongen Johannes Lundes personlige konkurs, Per T. Sekse, har blitt enig med Sandnes Sparebank om at banken overtar huset på Roaldsøy.

- Huset er overført til Sandnes Sparebank, og det skal etter avtale legges ut for salg i september. Johannes Lunde og hans familie har etter avtale med banken fått lov å bo i huset i sommer, men de må om kort tid finne en annen plass å bo, sier Sekse til Rogalands Avis.

Sandnes Sparebank var en av bankene som sørget for at Johannes Lunde ble slått personlig konkurs, banken har pant i huset på Roaldsøy på 20 millioner kroner.

- Årsaken til at vi gjorde det slik, er at pantet overstiger husets verdi, og boet regner ikke med å få tilført midler som følge av salget, sier Sekse, og legger til at den private avtalen Lunde hadde med banken fristilles.

- Avtalen mellom oss og Lunde er konfidensiell, og derfor ønsker jeg ikke å kommentere den. Men det er riktig at eiendommen vil bli lagt ut for salg så snart megler og takstmann er ferdig med verditaksten, sier Jonathan Sunnarvik i Sandnes Sparebank.

Johannes Lunde prøvde i fjor å selge boligen, den gang var prisforlangende 26 millioner kroner.

- Både banken og vi er interessert i at huset blir lagt ut for salg, for å finne riktig pris, sier en ordknapp Johannes Lunde til Rogalands Avis.

Han ønsker ikke å kommentere hvor familien nå skal bo, eller om de vil prøve å reise kapital til å kjøpe huset.

Etter det Rogalands Avis erfarer kom det i fjor sommer inn et bud på 16 millioner kroner, som ikke ble godtatt.

Les flere nyheter hos: Rogalands Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.