RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvangsselger huset til Johannes Lunde

Foto: Roy Storvik
Sist oppdatert:
Den fantastiske eiendommen er tatt over av banken.

Bostyrer etter båtbygger og eiendomskongen Johannes Lundes personlige konkurs, Per T. Sekse, har blitt enig med Sandnes Sparebank om at banken overtar huset på Roaldsøy.

- Huset er overført til Sandnes Sparebank, og det skal etter avtale legges ut for salg i september. Johannes Lunde og hans familie har etter avtale med banken fått lov å bo i huset i sommer, men de må om kort tid finne en annen plass å bo, sier Sekse til Rogalands Avis.

Sandnes Sparebank var en av bankene som sørget for at Johannes Lunde ble slått personlig konkurs, banken har pant i huset på Roaldsøy på 20 millioner kroner.

- Årsaken til at vi gjorde det slik, er at pantet overstiger husets verdi, og boet regner ikke med å få tilført midler som følge av salget, sier Sekse, og legger til at den private avtalen Lunde hadde med banken fristilles.

- Avtalen mellom oss og Lunde er konfidensiell, og derfor ønsker jeg ikke å kommentere den. Men det er riktig at eiendommen vil bli lagt ut for salg så snart megler og takstmann er ferdig med verditaksten, sier Jonathan Sunnarvik i Sandnes Sparebank.

Johannes Lunde prøvde i fjor å selge boligen, den gang var prisforlangende 26 millioner kroner.

- Både banken og vi er interessert i at huset blir lagt ut for salg, for å finne riktig pris, sier en ordknapp Johannes Lunde til Rogalands Avis.

Han ønsker ikke å kommentere hvor familien nå skal bo, eller om de vil prøve å reise kapital til å kjøpe huset.

Etter det Rogalands Avis erfarer kom det i fjor sommer inn et bud på 16 millioner kroner, som ikke ble godtatt.

Les flere nyheter hos: Rogalands Avis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere