*Nettavisen* Nyheter.

Tvedt kjente nervene

I dag debuterte Elin Tvedt på NRKs Frokost-tv. Vi snakket med henne rett etter programslutt.

09.01.06 15:09

(SIDE2:) - Jeg syns det gikk greit, sier Tvedt til side2.

- Jeg må innrømme at jeg kjente nervene før jeg gikk på. Men med en gang vi begynte, så roet det seg, forklarer hun.

  • Se bildene fra programmet og Tvedts karriere nederst

- Ingen krumspring
Sammen med Claus Wiese guidet hun NRKs frokost-seere gjennom morgenen. Gjester i studio var blant annet Daniel Franck som forbereder seg til OL, plateaktuelle Marthe Wulff og den jubilerende duoen i Herreavdelingen fra NRK Radio.

- Det var mye kulturelt stoff, som er koselig å jobbe med. Jeg tok det litt rolig og satser ikke på de store krumspringene nå i begynnelsen.

På tross av flere timers direktesending virker programlederen uforskammet opplagt og avslappet. Tvedt er fornøyd med debuten, og trives allerede i sitt nye program.

- Det er veldig uformelt og en avslappet tone. Glemmer man hva man skal si, så er det bare å kikke ned og tenke ut noe annet. Vi er jo to om jobben, så det er ikke så mye som kan gå galt. Det skjønte jeg da jeg kom på, smiler hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Anne Liv Ekroll, NRK 2005

Pisket de andre
I forkant har NRK promotert Elin Tvedts debut med å vise henne som en slags coach som pisker de tre andre programlederne, Jan Petter Saltvedt og Cille Biermann og Claus Wiese, på spinning-sykkelen.

- Det var veldig morsomt å lage den promoen. Jeg kjente dem jo ikke så godt på forhånd, og så skulle jeg inn å herje med dem, ler hun.

- Men vi hadde det veldig gøy den dagen.

- Hva blir din største utfordring fremover?

- Når jeg ikke er på, blir det å finne gode gjester til programmet. Og når jeg er på, blir det å lage gode intervjuer. Nå skal vi i møte og planlegge morgendagens program.

- Hjem til Ølen
Programlederjobben består i mye jobb en uke, og fri annen hver uke. Tvedt har mange prosjekter som hun drømmer om å få tid til, men får høre fra kolleger at det ofte blir med ambisjonene. Fordi friukene ofte går med til å sove ut og lade batteriene.

- Jeg kommer nok til å pendle en del hjem til Ølen og bruke tiden til å slappe av en del nå i begynnelsen.

- Ser vi deg i andre NRK-programmer i vår?

- Først er jeg opptatt av å få rutine på sendingene i Frokost-tv. Så det blir ikke tid til noe annet akkurat nå.

Mer nytt om tv og kjendiser i tv-guiden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.