Tveit: - Trekker meg ikke

Oppvekstbyråd Hans-Carl Tveit (t.v.) blir bedt om å gå av. Her avbildet under en annen anledning.

Oppvekstbyråd Hans-Carl Tveit (t.v.) blir bedt om å gå av. Her avbildet under en annen anledning. Foto: Rune Jenssen/Bergen kommune

SV krever i dag at oppvektsbyråd Hans-Carl Tveit må gå av, etter kraftig kritikk for håndteringen av lokalisering av nytt svømmeanlegg. Tveit avviser at han vil trekke seg.

11.01.06 11:13

Gruppeleder i SVs bystyregruppe, Oddny Miljeteig, forlanger i dagens Bergensavisen at Tveit vurderer sin stilling i bystyrets møte 30. januar. Årsaken er kommunerevisjonens konklusjon om at oppvektsbyrådet brøt kommuneloven i saken om lokalisering av det nye svømmeanlegget. Bystyret var innom to tomtevalg, før de endelig bestemte seg for et tredje, på Kronstad-tomten ved Høgskolen i Bergen.

- Manglet viktige opplysninger
Revisjonen mener viktige opplysninger manglet da bystyret gjorde et vedtak i saken og at byrådet ikke utredet saken tilstrekkelig, slik kommuneloven krever.

- Når kommunerevisjonen ber byrådet følge kommuenlovens bestemmelser, er det omtrent som å be dem om å kunne ABC. Det er ingenting som er mer dekkende enn ordet knusende, sier Miljeteig til Bergensavisen.

- Trekker meg ikke
Overfor BA.no sier Tveit at han beklager at ikke alle opplysningene kom med i saken som ble fremmet for bystyret. Men han avviser at han vil vurdere å trekke seg.

- Nei, gjør jeg ikke. Dessuten er det hele byrådet som har fremmet denne saken. Jeg tar til orientering at vi må være mer årvåken på at alle opplysninger kommer med til bystyret. Jeg beklager fullt ut vi glippet på underliggende materiale i saken om svømmeanlegget, sier Hans-Carl Tveit til avisen.

Saksøkt
Kommunen er blitt saksøkt av Bergensia Badeland, som skulle bygge svømmeanlegget sammen med kommunen. Da kommunen gjorde om på vedtak om lokalisering, mente Bergensia det var brudd på avtalen og tok saken til retten. Rettssaken starter i slutten av mars.

iBergen.no gjør oppmerksom på at en av storaksjonærene i Bergensia eier aksjer i iBergen.nos morselskap iMedium AS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag