RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tviholder på gammel Windows

Sist oppdatert:
Microsoft har for lengst sluppet Windows Vista, men mange nekter å gå over.

Det er svært mye pent å si om Windows Vista, men ikke alle kundene er like fornøyd, og mange ønsker fortsatt å holde seg til Windows XP – der man vet at det meste av programvare og maskinvare fungerer.

Windows XP kommer tilbake
Dette kommer nå klart til uttrykk gjennom at Dell nå reintroduserer muligheten til å bestille datamaskiner fra selskapet med Windows XP installert, fremfor Windows Vista, melder nyhetsbyrået AP.

Dell har en egen nettside der kunder kan komme med forslag og stemme på forslag som andre har fremsatt, og mangforldige tusen har stemt for muligheten til igjen å kunne kjøpe det rundt seks år gamle operativsystemet sammen med flunkende nye datamaskiner.

- Vi har hørt dere klart og tydlig, og bringer Windows XP tilbake som en valgmulighet for Dell-kunder i forbrukermarkedet, skriver selskapet på sine nettsider.

- Veldig merkerkelig
Utviklingen overrasker analytikerne i Gartner.

- Dette er veldig merkelig. På nye pc-er ønsker forbrukerne som regel det nyeste og beste, sier visepresident i Gartner, Michael Silver, til AP.

Minimaliserer utviklingen
Microsoft forsøker nå å avfeie utviklingen til en av sine aller viktigste kunder med at Dell kun gjør dette «for en liten minoritet av forbrukere» som har «spesielle behov».

- Den store majoriteten av kunder ønsker den siste og beste teknologien, og det inkluderer Windows Vista, skriver produktsjef for Windows, Michael Burk, i en e-post til nyhetsbyrået.

Prøver nye taktikker
Alt går åpenbart ikke på skinner for Microsofts Vista-introduksjon. Tidligere denne uken ble det kjent at selskapet, tross kraftig markedsføring, kun klarte å selge 244 eksemplarer av operativsystemet i Kina de første to ukene etter lanseringen. Folk har rett og slett ikke råd til å betale full pris i disse lavkostlandene.

Dette er trolig årsaken til at Microsoft nå sier at de vil selge en nedstrippet versjon av Windows og Office i utviklingsland til bare tre dollar. På denne måten ønsker man å bekjempe både piratmarkedet og ikke minst migreringen til gratisalternativene som bygger på Linux som blir stadig mer brukervennlige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere