Gå til sidens hovedinnhold

Tvil om dødstall etter gassangrep

Washington (NTB-Reuters): Kongressmedlemmer kaster tvil om det totale antallet døde etter det syriske regimets angivelige bruk av kjemiske våpen mot sitt eget folk.

USA har hevdet at 1.429 ble drept i Syria 21. august da det syriske regimet brukte kjemiske våpen mot sitt eget folk. Blant de døde var det 426 barn, opplyste et dokument frigitt fra Det hvite hus 30. august. John Kerry fulgte opp med å understreke disse tallene i sin tale der han holdt Syrias president Bashar al-Assad ansvarlig for de grusomme scenene som utspilte seg etter angrepet utenfor Damaskus.

Men tre kilder i Kongressen som Reuters har snakket med, sier at representanter for Obamas administrasjon har sagt til dem at noen av dødsfallene kan ha vært som følge av bombeangrep mot forstaden til Damaskus, i etterkant av bruken av saringass. Påstandene kan være med på å bygge ned tilliten til Obamas planer om en militær respons på den syriske bruken av gassvåpen.

- De hemmelige tjenestene har en høy standard for sine undersøkelser, men det er omtrent umulig å være 100 prosent sikker, sier Shawn Turner, talsmann for den nasjonale etterretningstjenesten.

- Det er ikke slik etterretningstjenester fungerer.

Han sier at han ikke kjenner til noen problemer med metodene brukt for å komme fram til tallet. (©NTB)

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis