SISTE: NRK skrev tidligere tirsdag at det er Sandberg som blir innvandringsminister, men det blir nå avkreftet av kilder i regjeringen.

Sandberg skal bli statsråd men altså ikke for innvandring. Ifølge NRK sksl det fortsatt bli utnevnt en innvandringsminister.

Ifølge TV2 er Robert Eriksson på vei ut av regjeringen.

Per Sandberg blir innvandringsminister og samler asyl- og integreringsansvaret som så langt har ligget både hos justisminister Anders Anundsen og hos Barne- og likestillingsminister Solveig Horne.

Sandberg får ansvaret for sentrale etater som UDI, UNE og IMDI.

– Målet er å kunne se innvandringspolitikken i en bedre og mer helhetlig sammenheng. Det er ingen tvil om at dette blir viktig i årene som kommer, sier en kilde med kjennskap til regjeringens arbeid på feltet til NRK.

Saken fortsetter under.

Etter to år uten å bytte ut en eneste statsråd, kommer statsminister Erna Solberg (H) onsdag til å gjøre omfattende endringer i regjeringen, melder VG.

Ifølge kildene er dette noen av omrokkeringene:

* Frp og Høyre planlegger å bytte noen departementer seg imellom.

* Sylvi Listhaug (Frp) får nytt departement.

* Klima- og miljøminister Tine Sundtoft ligger an til å bli flyttet til et annet departement - bare dager etter klimaavtalen i Paris.

* Den tidligere Frp-kronprins Terje Søviknes (Frp) skal være en het kandidat for å komme inn i regjeringen.

* Ifølge VGs kilder går det mot et nytt departement for europaminister og SMK-stabssjef Vidar Helgesen (H). Dermed kan det være duket for en ny statsråd på Statsministerens kontor (SMK).

Blant dem det spekuleres i skal ut av regjeringen er fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp).