RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvilende nei til Barentsboring

Sist oppdatert:
Sp-leder Åslaug Haga sier nei til oljeboring i Barentshavet, og ber landsmøtet i partiet avvise programkomiteens åpning for letevirksomhet i nord - under tvil
– Jeg heller nok i retning av å si nei til oljeboring i Barentshavet. Det er klokt å avvente litt. Derfor sier jeg et foreløpig nei, sier Haga til Dagsavisen onsdag.

Sp-lederen innrømmer samtidig at hun har vært i tvil.

– En del argumenter taler for å åpne nye områder i Barentshavet. Sikkerhetspolitisk er det viktig å kunne hevde en viss suverenitet. Miljømessig kan det være gunstig å samarbeide med russerne om krav til olje- og gassvirksomheten. Det er jo et faktum at Russland allerede er i gang og har store planer for utvinning av olje og gass i sin del av Barentshavet, sier Haga til avisen

Hun faller imidlertid ned på at det er flerer argumenter som taler imot oljeboring i Barentshavet.

– Dette kan føre til at det blir lettere å åpne områdene utenfor Lofoten, noe vi er sterkt imot. Samtidig ser jeg at boring etter olje og gass fort kan komme i konflikt med fiskerinæringen, sier Haga til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere