*Nettavisen* Nyheter.

Tviler på at kona lever

Ektemannen til savnede Dung Tran Larsen mister håpet.

07.08.07 13:58

(iBergen.no) - Han vet ikke lenger om hun fortsatt er i live, sier mannens advokat og talsperson Mikkel Mundal til iBergen.no.

Reiste hjem
Tidligere har ektemannen til savnede Dung Tran Larsen vært overbevist om at kona frivillig har oppholdt seg i skjul, i god behold. Opprinnelig trodde han hun var reist tilbake til hjemlandet Vietnam, ettersom hun skal ha hatt med seg en større sum kontanter da hun forsvant.

Nå er han imidlertid ikke så sikker lenger, etter at politiet har definert saken som en straffesak.

- Han har hatt tre teorier om hva som kan ha skjedd. Den ene er at hun er gått under jorden, men den teorien svekkes jo etterhvert som tiden går. Dernest tror han hun er utsatt for noe kriminelt eller har tatt sitt eget liv, sier Mundal.

Mutt etter fødselen
Ifølge advokaten skal mannen ha forklart at den nybakte tobarnsmoren viste indikasjoner på fødselsdepresjoner like før hun forsvant.

- Hun var mutt og i dårlig humør, forklarer Mundal.

Dette støttes ikke av Dungs onkel og tante, som hevder niesen tvert imot var lykkelig i tiden før hun forsvant.

Ektemannen er ikke kalt inn til nye avhør etter at Kripos ble koblet inn i forsvinningssaken. Han var inne til ett grundig avhør for ti dager siden.

Overvåkningsbilder
Dung ble meldt savnet 20. juli, én uke etter at hun forsvant fra ekteparets bolig i Krabbedalen. Fordi 22-åringen også tidligere skal ha forsvunnet i dagesvis, ventet mannen med å melde henne savnet. Dette tilbakevises av Dungs øvrige familie, som sier den eneste gangen hun har vært borte fra hjemmet, var da hun bodde på krisesenter.

Siste sikre observasjon av Dung utenfor hjemmet var 23. juni på Sartor senter. Overvåkningsmateriale derfra er overlevert politiet. Senere samme dag ble mobiltelefonen hennes slått av for godt.

25. juli forsøkte noen å åpne et mobilabonnement i Dungs navn, men fikk avslag fordi den oppgitte fødselsdatoen var feil. Politiet er svært interessert i å finne vedkommende som bestilte abonnementet og håper de kan oppspore hvilken forretning dette ble gjort i. Der kan overvåkningsbilder avsløre om Dung er i live, eller om andre kan ha forsøkt å avspore politietterforskningen.

Politiet har foretatt søk i parets hjem og i det umiddelbare nærområdet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.