RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tviler på at slaget om Aleppo blir avgjørende

Damaskus (NTB): Begge parter i borgerkrigen i Syria har sendt forsterkninger til landets nest største by Aleppo, hvor det nå utkjempes et voldsomt slag. Men opprørerne er sjanseløse i møte med regimets militære overlegenhet, mener eksperter.

Innbyggere sør i hovedstaden Damaskus melder om granater som hagler over byen hvert eneste minutt. I Aleppo fortsatte de voldsomme kampene torsdag, og opprørere hevder overfor nyhetsbyråene DPA og Reuters at Den frie syriske hær (FSA) har tatt kontroll over halvparten av byen. Ingen uavhengige kilder kan bekrefte dette.

Midtøsten-ekspert Kai Kverme ved Universitetet i Oslo har ingen tro på at opprørerne kan erobre Aleppo.

- Man kan aldri kategorisk utelukke det. Men spørsmålet er om opprørerne planlegger å ta Aleppo militært. For de vet de er underlegne, og det handler derfor like mye om å stresse og presse regimet, sier han.

Heller ikke kommandørkaptein Per Christian Gundersen ved Forsvarets høyskole tror krigen avgjøres av slaget om Aleppo, men han er klar på at opprørerne viser styrke ved i det hele tatt å fortsette kampen i Syrias to største byer.

- Det er en kjent geriljataktikk å operere i bebygde områder, hvor det er vanskeligere for regimestyrkene med sine stridsvogner, helikoptre og artilleri, sier han, men understreker at nettopp det at opprørerne mangler de tyngste våpnene, også gjør dem underlegne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere