*Nettavisen* Nyheter.

Tviler på Flatens tilståelse

Politiet tviler på Tor Helge Flatens tilståelse i Åsane-drapet. Politiet mener at Flaten tilstår fordi han ikke har noe å tape på det.

13.02.06 11:24

Det var i forrige måned at den drapsdømte Flaten tok på seg skylden for drapet som skjedde for seks siden. I tilståelsen skal han ha hevdet at planen var å gi Øivind Bjarte Madsen en omgang juling, men endte med at nordsjøarbeideren ble drept i affekt av Flaten.

Ifølge Bergensavisen er det er flere grunner til at politiet tviler på Flatens tilståelse om affektdrap. Blant annet var verken Flaten eller den såkalte medhjelperen maskerte da drapet skjedde, noe statsadvokaten mener beviser at drapet var planlagt.

Kilder mener at Flatens tilståelse kan være motivert av at han ikke har noe å tape på å forklare seg slik som han nå gjør.

Argumentasjonen rundt affektdrapet stilles det også tvil rundt fordi Madsen ble skutt med pistol i hodet, fra kloss hold. To domstoler har tidligere karakterisert drapet som en ren henrettelse.

Tidligere benektelser og bortforklaringer er en annen grunn til at politiet føler at sannheten i tilståelsen.

En 26 år gammel mann ble i fjor høst siktet for medvirkning til drapet og blir i dag fremstilt for forlenget varetektsfengsling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.