*Nettavisen* Nyheter.

Tviler på Kanal 4 og P4

Kanal 4s inntreden på det norske radiomarkedet vil ikke skape mer mangfold, tror forsker Lars Nyre. - Jeg stoler ikke på at Kanal 4 og P4 kommer til å lage radioen som står beskrevet i søknadene, sier han.

20.06.08 11:01

Radioforsker Lars Nyre tror P4 og Kanal 4 blir så like at det knapt vil være mulig å høre forskjell på dem, skriver Dagsavisen.

- Kanal 4 er bare nok en skofabrikk. Det imponerer meg ikke i det hele tatt. Det burde ikke imponere noen, sier Nyre.

Radioforskeren sier til Dagsavisen at han tror Kanal 4 og P4 kommer til å høres like ut både i musikkvalg og i måten de snakker på.

- I Norge er 60 prosent musikk grunnfjellet i radio. I USA finnes kanaler som lager ren, 24-timers lønnsom snakkeradio. Det representerer en kultur så langt fra Norge at det ikke engang er tenkbart her, sier Nyre.

Han lover å spise hatten sin hvis 4 og Kanal 4 ender på minste felles multiplum. Nyre tror de de ambisiøse søknadene vil vise seg å være en marmortrapp til dassen:

– En vidunderlig vakker omgivelse laget for å tilfredstille departementet. Men jeg kan ikke se at departementet har noen sanksjonsmuligheter når søknadsvilkårene brytes, sier Nyre til Dagsavisen.

– De ender kanskje ikke på minste felles multiplum med én gang, men etter hvert tror jeg det blir slik. Skjer ikke det, spiser jeg hatten min, sier Nyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag