RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvilte ikke på «Skaperen»

Sist oppdatert:
Kristin Halvorsen, Herman Friele, Mira Craig, Erling Kagge og Siri Kalvig reklamerer alle for TV 2s nye gründerprogram. Les hvorfor her.

(SIDE2): Mandag 27. februar starter TV 2 og Frithjof Wilborn jakten på Norges beste idé i «Skaperen», ett program som får reklame-drahjelp fra finansminister Kristin Halvorsen, Herman Friele, Mira Craig, Erling Kagge og Siri Kalvig. Promoene kan du se på TV 2 nå.

- De er ikke tiltenkt roller i programmet, de er bare med og uttaler seg positivt om nyskapning på reklamen, sier informasjonsmedarbeider i TV 2 Roy Hilmar Svendsen til side2. Han er spesielt fornøyd med at finansministeren stilte opp.

Prosjektleder for «Skaperen» Siv Katrine Aamot, forteller til side2 at det ikke var vanskelig å få kjendisene til å stille opp.

- Nei. Det var ikke vanskelig. De er jo folk som er genuint opptatt av at Norge skal være et kreativt land, sier hun. - Også er det jo noe som ligger nært deres egne hjerter.

Om programmet:
TV 2 samarbeider med Innovasjon Norge for å finne Norges beste forretningsidé eller oppfinnelse. Vinneren, eller vinnerne, får muligheten til å realisere prosjektene sine gjennom penger fra Innovasjon Norge og investorer.

Frithjof Wilborn er programleder for konseptet og fagpanelet som skal bedømme de håpefulle består av Chess-gründer Idar Vollvik (37), eksordfører og daglig leder i Total Consult i Trondheim, Anne Kathrine Slungård (40) og Randi Egge Husby (33) som representerer Innovasjon Norge.

Seerne bestemmer
«Skaperen» er på en måte et slags gründer-Idol der Wilborn, sammen med dommerpanelet har vært på turné rundt om i Norge i en buss på jakt etter gründere.

Programmet har premiere 27. februar og i de fire første programmene får vi møte gründerspirene når de møter opp for å presentere ideene sine i «Skaperen»-bussen i Oslo, Bergen, Sandefjord, Trondheim og Tromsø.

Program nummer fem blir et oppsamlingsheat der 40-50 deltagere skal kuttes ned til 18.

Fra og med program nummer seks, vil seerne få anledning til å påvirke utfallet av konkurransen, og være med på å avgjøre hvem av deltakerne som skal få gå videre.

«Skaperen» har premiere på TV 2 mandag 27. februar klokken 20.00. Bilder fra programmet finner du under.

Side2 tv-guide følger realityseriene her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere