NEW YORK (Nettavisen): Ryktene om at tidligere president Donald Trump skal holde et folkemøte i Iowa i oktober, setter nå fart i spekulasjonene om at han vil stille til presidentvalget i 2024.

Bekrefter folkemøte

Det er Fox News som nå hevder at det har fått bekreftet at Trump stiller på et folkemøte i Iowa i oktober.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Folkemøtet, som først ble omtalt av Des Moines Register, skal angivelig finne sted 9. oktober på Iowa State Fairgrounds. Hvis folkemøtet finner sted, er det Trumps første besøk til staten siden valget i 2020.

Les også: USAs justisdepartement saksøker Texas som følge av ny abortlov

Iowa var en stat Trump vant i presidentvalget både i 2016 og 2020. I 2020 fikk han 53,2 prosent av stemmene, mot Bidens 45 prosent. I 2016 vant han staten med hele 9,4 prosents forsprang på Biden.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Det kommende folkemøtet gjør at flere medier nå igjen spekulerer i at Trump kommer til å stille som presidentkandidat i 2024.

- 99-100 prosent sannsynlig at Trump stiller

CNN er en av den som nå skriver en analyse med tittelen «Det er 99, 100 prosent sannsynlig at Trump stiller som presidentkandidat i 2024».

I analysen viser CNN-redaktøren Chris Cillizza blant annet til Trumps mangeårige rådgiver Jason Miller.

Miller har tidligere uttalt at Trump «definitivt» kommer til å stille som presidentkandidat i 2024.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

- Har ikke sagt de magiske ordene

- Jeg vil si at det er et sted mellom 99 til 100 prosent sikkert at han definitivt kommer til å stille i 2024, uttalte Miller i et intervju med Cheddar nylig.

Les også: - Familietrøbbel for Donald Trump

- Jeg hadde en god samtale med han i går kveld. Og jeg skal se han igjen i løpet av et par dager, sier Miller.

- Han har enda ikke sagt de magiske ordene til meg, men om du snakker med han i noen minutter er det åpenbart at han kommer til å stille, sier Miller i intervjuet.

- Trump har bevist at han kan stå i stormen

CNN viser også til Jim Jordan, republikansk representant fra Ohio, som i forrige uke også gjorde klart hva han mente om Trumps kandidatur.

- Jeg tror han kommer til å stille. Jeg ønsker at han stiller. Han har bevist at han kan stå i stormen, sier Jordan.

Trump: - Veldig glade

Trump har ved flere anledninger flørtet frempå at han kommer til å stille i 2024, men har aldri slått det fast.

I mai sa Trump følgende:

- Som du sikkert vet, så er det tidlig. Men jeg tror at folk kommer til å blir veldig, veldig glade når jeg kommer med en bestemt kunngjøring, sa Trump til Candace Owens i mai.

Forutsetning: God helse

Samme måned skrev Politico, følgende om Trump:

- Trump sier fortrolig til sine allierte at han har til hensikt å stille i 2024, under èn forutsetning: at han fortsatt er ved god helse, ifølge to kilder som står den tidligere presidenten nær.

Det betyr at Trump kommer til å henge over det republikanske partiet, til tross for forsøkene på at de prøver å omstille seg under hans eksil, og deres blokade av en Trump-sentrisk etterforskning av opprøret i januar.

CNN-redaktøren Chris Cillizza gjør også et poeng av at Trump selv la ut resultatene fra en meningsmåling blant republikanerne i forrige uke, som viste at Trump ledet med klar margin.

Les også: Tidligere venninne av Melania Trump: - Dette kan være begynnelsen på slutten for dem alle

Se bildet Trump delte under:

Cillizza skriver også i sin analyse at det er i Trumps interesse å understreke at den tidligere presidenten ikke bare vurderer å stille igjen, men også at han beveger seg i retning av en presidentkamp.

- Tvinges til å kysse ringen

- Trump og de rundt han ønsker å beholde så mye makt som mulig. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å signalisere at Trump er blant de som ønsker å være en kandidat i 2024, skriver Cillizza.

Les også: Krever riksrettssak og at Biden går av: - Gud hjelpe oss

- Ved å posisjonere seg slik, blir Trump - fortsatt - ved senteret av makten i partiet, noe som tvinger enhver og alle kandidater som stiller til valg i 2022 om å foreta en pilegrimstur til Mar-a-Lago og kysse ringen. Det har også effekten av å fryse 2024-feltet, og komplisere enhver og alle innspill fra kandidater som ikke heter «Trump», skriver CNN-redaktøren.

Trump gir støtte konkurrent av Cheney

Torsdag kunngjorde Trump at han vil gi sin støtte til republikaneren Harriet Hagemann i kampen mot republikaneren Liz Cheney i forbindelse med det kommende valget i Wyoming.

Cheney har beskyldt Trump for å ha oppildnet sine tilhengere til å storme Kongressen 6. januar, og hun stemte også for å stille Trump for riksrett.

Se Trumps uttalelse her:

Les også: Trump gjorde det svært få presidenter før ham hadde gjort: Milliardene rullet inn

Washington Post skriver at om Trump gir sin støtte til Hagemann, vil det bli en av de store testene på Trumps evne til å få fjernet kritikerne fra partiet.

Les også: Trump-lojalist erstatter Liz Cheney i lederverv i Kongressen

- Trump kommer til å stille

CNN-redaktør Cillizza mener uansett at signalene både fra Miller og Jordan tyder på at Donald Trump kommer til å stille som kandidat i det kommende presidentvalget.

Les også: Donald Trump jr. helt til topps i oppsiktsvekkende ny måling

Men han tar også sine forbehold.

- Med tanke på at Trump er Trump, trenger det faktum at han tilsynelatende forteller rådgivere at han planlegger å stille, å bli sett på med skeptiske øyne. Dette er en mann som svært fort skifter mening - og ofte uten noen som helst ordentlig årsak eller forklaring.

- Men, i det minste slik det ser ut i dag, så ser det ut som Trump kommer til å stille igjen. Noe som bokstavelig talt sikrer at han blir partiets kandidat i 2024, skriver CNN-redaktøren.

Les også: - Nå spør man seg om Biden er skikket til å være president