RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvitrer fra verdensrommet

Sist oppdatert:
Chris Hadfield tvitrer unike bilder av jorda fra fra verdensrommet.

Den kanadiske astronauten Chris Hadfield sender unike bilder av jorda fra sin arbeidsplass på romstasjonen ISS. Hvert 92. minutt sirkler stasjonen jordkloden. Om bord har Hadfield topp fotoutstyr som han knipser unike bilder med.

I skrivende stund nærmer astronauten seg 120.000 følgere på Twitter.

Antall følgere tok av i rakettfart da Hadfield begynte å sende ut bilder fra verdensrommet.

- Responsen viser hvor interessert mennesker er i nye muligheter når mulighetene byr seg, sier Hadfield, ifølge Sky News.

På Twitter svarer også Hadfield på spørsmål fra følgere, og forklarer blant annet hvordan man kan komme til og fra romstasjonen som beveger seg med en hastighet av 8 kilometer i sekundet, hvilken tidssone man bruker i rommet. Han forteller hvordan avfall fra romstasjonen kan sees som et stjerneskudd når det brennes opp i atmosfæren, hvordan de styrer unna søppel i verdensrommet, og hvordan det tar noen dager å bli vant med vektløs tilstand.

Hadfield er tidligere pilot i det kanadiske forsvaret. Han ankom ISS 21. desember, og gjennomfører en rekke tester som han forklarer og deler med sine følgere.

Søndag gjennomførte han et intervju med kanadiske CTV der han svarte på spørsmål fra publikum. På spørsmål om hvorfor han twitrer fra verdenrommet, svarte Hadfield:

- Denne opplevelsen er for bra og for utrolig til ikke å dele. Twitter lar alle se og oppleve ting slik jeg gjør det i sann tid. Det er flott å ha så mange om bord!

I tillegg til Twitter er Hadfield også å finne på Facebook.

Chris Hadfield

En ivrig følger spurte ham om han ikke også skulle forsøke Google Hangouts.

- Klart, men du kan ikke henge i verdensrommet. Alt flyter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere