*Nettavisen* Nyheter.

TVNorge lander på Gardermoen

"Oslo Lufthavn" er en av de nye satsingene til TVNorge. - Det skjer mye på en flyplass, sier sjefen for flyplassprodusenten, Suzanne Schönkopf i Limelight Film & TV.

20.06.08 11:01

Opprinnelig hadde den fått navnet "Airport Gardermoen", en dokusåpe om det pulserende livet på Norges største flyplass.

Nå har navnet blitt fornorsket og produsentene i Limelight Film & TV har fått landet serien etter mange lange dager og timer.

"Oslo Lufthavn" skal etter planen starte i vintermåneden februar og vil gå ukentlig i 12 episoder.

Serien er inspirert av en liknende serie om Heathrow som er produsert av BBC som allerede er vist på TVNorge.

Serien dreier seg i all hovedsak om livet på en flyplass. Seerne får følge et knippe ansatte i hverdagsliv, alt fra bakkepersonale, tollere og politifolk til vaktmesteren med universalnøkkelknippet og flyverne er med i serien hvor TVNorge og produksjonsselskapet skal ha fått tilgang til de aller fleste områder på Gardermoen.

- Det tar lang tid, vi har brukt mye tid og ressurser for å få det slik vi ville ha det. Det betyr ikke at vi har brukt lengre tid enn vi hadde lovet TVNorge, men at vi brukte mange timer og det har blitt ekstremt lange dager før vi kom i mål, forteller daglig leder Suzanne Schönkopf i Limelight Film & TV til Propaganda.

Innspillingen startet for ett år siden, og Schönkopf mener det er gått med seks effektive måneder for å få serien i havn.

- Det skjer mye på en flyplass, bare man er tålmodig nok. Vi logger alt materialet vi spiller inn og redigerer underveis. Er vi ikke fornøyd med en episode, drar vil tilbake for å få mer sprengstoff, sier den svenske sjefen for Limelight og avviser at det blir noe juks og fanteri med dokumentarformen.

- Det er en realistisk fremstilling hvor vi får innblikk i mangfoldet på en flyplass. Det er en god variasjon på innholdet som både er lunt, morsomt og noen ganger ganske dramatisk, sier hun og forteller at de først og fremst har forsøkt å komme nært inn på deltakerne i serien.

- Det er en humor hvor man humrer endel når man blir kjent med menneskene, sier Suzanne Schönkopf.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.