RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvungen lønnsnemnd etter strømstreik

Regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd I Atea-konflikten.

OSLO (NTB): Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) bekrefter at regjeringen avslutter strømstreiken med tvungen lønnsnemnd.

Bakgrunnen til at regjeringen griper inn i den fastlåste konflikten som har sitt utspring i IT-bedriften Atea, er at streiken gir fare for omfattende strømbrudd med store konsekvenser.

TV 2 meldte klokken 21 torsdag at partene var kalt inn til møte hos ministeren, og like etter kom bekreftelsen på at regjeringen går inn for lønnsnemnd.

Tirsdag ble sympatistreiken til støtte for ansatte i IT-bedriften Atea trappet opp. 1.050 medlemmer av EL & IT Forbundet i sju energiselskaper var i streik. Blant dem var 217 ansatte i Statnett, som utgjør hele den operative beredskapen for sentralnettet som sikrer driften av kraftsystemet i Norge.

Bakgrunnen for konflikten er kampen for å få en tariffavtale med AFP-ordning for Atea-ansatte. Bedriften mener at et flertall av de 1.650 som arbeider der ikke ønsker en tariffavtale, men heller vil beholde dagens ordninger.

Cirka 90 nettkunder i Rogaland, Hordaland, Vestfold, Telemark og Troms var torsdag uten strøm som følge av strømstreiken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere