RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvungen lønnsnemnd i heiskonflikten

Sist oppdatert:
Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten meddelte partene i dag at regjeringen har besluttet å foreslå for Stortinget at heiskonflikten løses ved tvungen lønnsnemnd
Han oppfordret samtidig partene til å gjenoppta arbeidet så snart som mulig. Konflikten har vart siden 24. august i fjor.

– Utslagsgivende for regjeringen er at Statens bygningstekniske etat rapporterer om en uavklart og alvorlig sikkerhetssituasjon som kan gi alvorlige konsekvenser, sier statsråd Dagfinn Høybråten.

Det er ikke rapportert om ulykker, men det foreligger en potensiell fare for at noe kan skje når så mange heisanlegg har vært uten kompetent tilsyn og vedlikehold så lenge. Sikkerhetsrisikoen er akselererende.

Byggteknisk etat frykter også at de heistjenester som har blitt utført, enten etter dispensasjon eller av Heistjenesten AS, ikke har strukket seg lenger enn til det aller nødvendigste for å sette heisen i drift. Andre reparasjoner og nødvendig ettersyn blir ikke utført. Konflikten kan på sikt gi et varig svekket sikkerhetsnivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere