*Nettavisen* Nyheter.

Tvunget til nakenbilder og sexannonse

Foto: (Scanpix)

Nå er den kvinnelige halliken dømt for menneskehandel.

22.12.08 15:25

(iBergen.no) Den 24-årige nigerianske kvinnen ble lovet et bedre liv i Norge. I stedet ble hun tvunget til å prostituere seg på gaten i Bergen.

Sendt til fotografen
Hun ble lokket til Norge av den 31 år gamle kvinnen, som kom fra samme provins i Nigeria. Vel framme i Norge ble den fattige 24-åringen presentert for en gjeld på inntil 60.000 euro som hun angivelig skyldte 31-åringen for reiseutgifter. Gjelden kunne bare nedbetales med sexsalg og 24-åringen ble tvunget til å ta nakenbilder som senere ble brukt i en sexannonse.

Under fotoseansen reagerte fotografen på tonen mellom de to kvinnene.

Måtte retusjere blåmerker
«NN (fotografen, journ. anm.) forklarte at han måtte retusjere bort noen blåmerker på kroppen til fornærmede. Han reagerte videre på at fornærmede nesten hele tiden så ned og aldri smilte. Han kunne derfor bare bruke noen av bildene.» gjengir Bergen tingrett i den ferske dommen mot 31-åringen.

Etter sju måneder som gateprostituert ble kvinnen reddet ved en tilfeldighet. Hun ble pågrepet av politiet fordi hun ikke kunne legitimere seg og varetektsfengslet med sikte på å utvises fra landet.

Ble kontaktet av venninne
Men forsvareren hennes fattet mistanke til at noe var forferdelig galt da hun ble oppsøkt på kontoret av 24-åringens «venninne». Under påskudd av å være bekymret, ønsket hun å få et telefonnummer hun kunne kontakte 24-åringen på.

Da advokaten nevnte besøket for sin klient, var reaksjonen hennes så voldsom at advokaten kontaktet politiet med mistanke om menneskehandel.

Venninnen var hallik
Samtidig meldte et annet vitne seg for politiet, også han med mistanker om at kvinnen var offer for menneskehandel. Han hadde sett stygge slagmerker på 24-åringen. Etterhvert hadde hun innrømmet overfor ham at hun var livredd for halliken sin, som ofte slo henne.

Det viste seg at «venninnen» var identisk med halliken og den 31 år gamle kvinnen ble like etter pågrepet og satt i varetekt. Hun benektet imidlertid alle påstander om tvunget sexsalg og erklærte seg også uskyldig da saken kom opp for domstolen i begynnelsen av desember.

Tjente 400.000
Til tross for at 24-åringen hadde gitt flere ulike forklaringer om saken, valgte retten likevel å støtte påtalemyndighetens påstand om at hun var blitt utsatt for menneskehandel.

«Slik retten ser opplevde fornærmede å miste totalt kontroll over eget liv. (...) Virksomheten har gitt betydelig inntekt for tiltalte med til sammen kr. 400.000 i løpet av sju måneder og det er følgelig tale om en grov overtredelse.» heter det i dommen.

Som straff ble hun idømt fengsel i fire år. I tillegg må hun betale 200.000 kroner i erstatning til 24-åringen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.