*Nettavisen* Nyheter.

Twitret med egen klimabeat

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Kronprinsen maner til miljøkamp.

(SIDE2): Kronprinsparet har som kjent begynt å twitret selv, og kronprins Haakon (36) twitrer fredag formiddag om sitt klimaløftet og skrev følgende:

«Jeg har laget «klimabeat» på «Lyden av et klimavennlig Norge». Bli med du og» med link til klimaløftets hjemmeside.

Sjekk ut Twitterlisten her!

Dugnad
Haakons engasjement for miljø har vært sterkt i årevis og nå inviterer han sammen med regjeringens klimaløfte til dugnad om å ta bedre vare på miljøet vårt.

- Vi må se på hvor inspirerende og morsomt det kan være å iverksette klimatiltak. Klima må bli en integrert del av alt vi gjør hver dag, ikke bare av og til, sier han om sitt engasjement på Klimaløftet.no.

- Dette er en kompleks og stor materie som jeg aldri kommer til å forstå fullt ut, samtidig så vet vi nok til å handle. Derfor synes jeg det er morsomt å bli med på «Lyden av et klimavennlig Norge». Bli med du også, oppfordrer han.

Skandinavias tronarvinger har vært på besøk på Grønland og på Svalbard i løpet av året for å sette fokus på hva klimaendringene gjør med miljøet. Tronarvingene er alle beskyttere av Polaråret i sine respektive land og de skal skrive bok om sine miljøbesøk.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Ny kampanje
Fredag lanseres den nasjonale kampanjen, som inviterer befolkningen til å bli med på en dugnad for klimaet. Klimaløftet, som ble lansert i 2007, er den rødgrønne regjeringens satsing på klimainformasjon til befolkningen.

Les også:Skal reklamere folk miljøbevisste

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er selvsagt med på å lansere kampanjen som har som mål å engasjere og hjelpe alle i landet til å bidra litt mer i kampen for å redusere klimagassutslippene innen transport, energi og forbruk, heter det på hjemmesiden.

I den forbindelse er det også laget en konkurransen som går ut på å lage en egen klimabeat. Forslag til 36 klimavennlige tiltak som folk kan gjøre er lansert (alt fra å sku av lyset, trekke ut strømledninger til sparedusjing), og hvert av disse tiltakene har en lyd eller beat. Utfra disse lydene kan man altså kreere sin egen lyd for miljøet.

Du kan lage beaten her!

Kronprinsens innspill:

HTML EMBED
video_embed(12852,1);

Reklamen for klimaløftet:

HTML EMBED
video_embed(12851,1);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.