Twitter-aktive Khamenei forbyr sosiale medier

Foto: Scanpix (Scanpix)

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei forbyr bruk av sosiale medier. Selv tvitrer han daglig og oppdaterer Facebook-statusen med jevne mellomrom.

03.07.14 10:34

Ifølge iranske medier har ayatolla Khamenei understreket på sin egen hjemmeside at sosiale medier er forbudt i Iran.

Kjennelsen kom bare dager etter at iranske myndigheter blokkerte den populære chatte-applikasjonen WeChat, som gjør det enkelt for smarttelefonbrukere å få tilgang til hverandre, skriver Al Arabiya.

Ironisk nok er flere iranske offisielle skikkelser, inkludert president Hassan Rowhani, svært aktive Facebook- og Twitter-kontoer. President Rowhani har 163.000 følgere på Twitter.

Foto: Skjermbilde Twitter

- Må tillates
- Regjeringen bør tillate sosiale medier, inkludert Facebook og Twitter, sier kulturminister Ali Jannati til statskanalen IRNA.

Myndighetene i Iran har siden 2009 vært svært følsomme for sosiale medier, da demonstrasjoner og kraftige sammenstøt mellom myndighetene og aktivister var et resultat av Facebook-propaganda og rekruttering gjennom sosiale medier.

Under press
Iran har fått lide hardt økonomisk som følge av sine angivelige atomvåpenambisjoner. Motviljen til atomforhandlinger har ført til sterke sanksjoner som har kostet landet dyrt.

- Vi befinner oss nå i et unikt øyeblikk i historien til den islamske republikken. Økonomiske grunner rettferdiggjør politiske grunner til å snakke med USA, sier en iransk statsviter med bånd til Rouhani, Farshad Ghorbanpour, til The New York Times.

Den iranske presidenten har gjort en rekke ting som kan tolkes i retning av mer åpenhet hos regimet. Iranske ledere har plutselig begynt å delta på sosiale medier, de løslater politiske fanger og gratulerer israelerne med jødisk nyttår på Twitter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag