*Nettavisen* Nyheter.

Twitter dømt til å utlevere data

Foto: AFP/Scanpix

Må ut med tre måneders meldinger og brukerinformasjon i forbindelse med Occypy Wall Street.

Occupy Wall Street-protestene gikk som en farsott i fjor, og resulterte i mye sivil ulydighet blant deltakerne.

Nå har Twitter tapt kampen mot rettsvesenet og må utlevere tre måneders personlig informasjon om deltakere i en prinsipiell avgjørelse, skriver teknofil.

Vil se hva deltakerne visste
Politiet og påtalemyndigheten hevder at flere av demonstrantene gjorde seg skyldige i å forstyrre den offentlige ro og orden, og ønsker tilgang til deltakernes Twitter-kontoer for å vise om de var klar over politiets pålegg, som de er siktet for å ha unngått bevisst.

Dette gjelder spesielt en demonstrasjon som fant sted den 1. oktober på Brooklyn Bridge i New York, og deltakeren Malcolm Harris.

Saken mot ham begynte først som én av mange, men har utviklet seg til å bli av en prinsipiell karakter om påtalemaktens adgang til innhold på sosiale medier i forbindelse med rettssaker.

Dommer Matthew A. Sciarrino Jr. avviste et av Twitters sentrale argumenter, som dreide seg om hvem som har rett til å kreve innhold fra siden ved siden av politiet.

Vil gå gjennom alt
Sciarrino sier imidlertid at han vil gå gjennom alt materialet som han beordret overlevert, og gi «relevant informasjon» om den siktede Malcolm Harris til påtalemyndigheten.

Påtalemakten var fornøyd med kjennelsen, som kom etter at dommeren avslo Harris' forespørsel tidligere i år om å hindre aktoratet fra å stevne slik informasjon fra Twitter-kontoen hans.

Twitter selv sier at saken plasserer dem i en uønsket posisjon, ettersom de må slåss for rettighetene til individuelle brukere.

Rettssaken mot Harris begynner i desember.

Les flere saker fra Teknofil

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.