*Nettavisen* Nyheter.

Twitter fjernet Trump-melding

Twitter har fjernet en tweet fra president Donald Trump som inneholdt en redigert musikkvideo med innhold rettet mot tidligere visepresident Joe Biden.

03.10.19 20:37

Den manipulerte filmen var basert på en musikkvideo med det canadiske rockebandet Nickelback fra 2005 og viser sangeren Chad Kroger som holder et bilde av Biden, hans sønn, en leder i et ukrainsk gasselskap og en annen mann.

Se videoen øverst i saken.

En talskvinne for Twitter sier selskapet reagerte på en klage om brudd på opphavsretten, sendt fra rettighetshaverne. Nickelbacks representanter har så langt ikke kommentert saken.

Trumps tweet var den siste av en lang rekke meldinger der presidenten kritiserer Demokratene for å ha åpnet en riksrettsprosess mot ham.

Klikk på bildet for å forstørre.  

VIDEO: Dette bildet er hentet ut fra videoen som Trump postet på Twitter, som nå er blitt fjernet. Foto: Skjermdump

Klikk på bildet for å forstørre.  

VIDEO: Dette skjermbildet viser deler av videoen som ble delt av Donald Trump på Twitter, men som nå er fjernet. Foto: Skjermdump Twitter


Les også: Finske medier hyller presidentens opptreden i møte med Trump

- Åpenbare trusler

Mandag tvitret Trump at hvis en riksrettssak mot ham førte til at han ble fjernet, ville det føre til «borgerkrig» i USA. Meldingen, der Trump siterte pastor Robert Jeffress som var gjest hos Fox News, skapte reaksjoner. Den demokratiske senatoren Kamala Harris sendte blant annet en formell forespørsel til Twitter om å stenge presidentens konto.

Klikk på bildet for å forstørre.  

FJERNET VIDEO: Twitter har fjernet en tweet med en musikkvideo som president Donald Trump har lagt ut, da Twitter reagerte på en klage om brudd på opphavsretten, sendt fra rettighetshaverne. Foto: Jonathan Ernst (Reuters) / Gorm Kallestad (NTB scanpix) / montasje; Nettavisen (NTB scanpix)

– Dette er åpenbare trusler. Vi trenger et sivilisert samfunn, ikke borgerkrig, skrev Harris. Selskapet har så langt ikke svart på henvendelsen, men presidentens melding er ikke blitt fjernet, og kontoen hans er fortsatt åpen.

Twitters egne regler sier at innhold som promoterer vold, terror eller voldelig ekstremisme ikke tolereres. Selskapet kunngjorde imidlertid i juni at det har egne regler for politikere, og at regelbrudd fra disse vil tolereres hvis de er i offentlighetens interesse.

Les også: Trump håner Greta Thunberg - igjen

Trump mener Kina bør etterforske Biden

President Donald Trump mener Kina bør etterforske Joe Biden, som ligger an til å bli Demokratenes utfordrer i neste års presidentvalg.

Under en pressekonferanse utenfor Det hvite hus torsdag fastholdt Trump at Ukraina bør etterforske Joe Biden og sønnen Hunter for korrupsjon, og han oppfordret samtidig Kina til å gjøre det same.

– Absolutt, det er noe vi bør tenke på, svarte han på et spørsmål.

– Dersom det var opp til meg, ville jeg ha anbefalt at de starter en etterforskningen av far og sønn Biden, sa Trump.

Reagerer sterkt

Lederen av etterretningskomiteen i Representantenes hus, demokraten Adam Schiff, reagerer sterkt på uttalelsen.

– USAs president oppmuntrer nok en gang et annet land til å blande seg inn for å bistå ham i valgkampen ved å etterforske en rival, konstaterer han.

– Det er et grunnleggende brudd på den ed han avla da han overtok som president. Det setter valgene våre og vår nasjonale sikkerhet i fare. Det bør fordømmes av hver eneste representant i Kongressen, både demokrater og republikanere, sier Schiff, som Trump offentlig har omtalt som «skurk» og anklaget for landsforræderi.

Riksrett

Demokratene i Kongressen har innledet en riksrettsprosess mot Trump etter at det ble kjent at han holdt tilbake over 2 milliarder kroner i militærhjelp til Ukraina, samtidig med at han ba landet innlede korrupsjonsetterforskning mot Hunter Biden, Joe Bidens sønn.

Trumps henvisning til Kina kom uoppfordret, etter at han først hadde svart på et spørsmål om den omstridte telefonsamtalen han hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj 25. juli og deretter ble spurt om det er framdrift i handelssamtalene med Beijing.

– Om de ikke gjør som vi ønsker, har vi forferdelig, forferdelig makt, sa han.

Redd

Trump hevdet videre at Kina har hatt en svært gunstig handelsavtale med USA på grunn av Joe Biden, uten å legge fram beviser for at USAs tidligere visepresident har hatt noe med tidligere handelsavtaler å gjøre.

– Dere vet vel hva den slags kalles, det kalles bestikkelser, fortsatte Trump.

Bidens valgkampsjef Cedric Richmond stiller seg uforstående til Trumps påstander og tror at de skyldes frykt for å tape neste års presidentvalg.

– Presidenten er redd, følelsene røper ham, sier Richmond.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.