RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Twitter nede etter angrep

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Også Facebook har hatt problemer.

Den populære mikrobloggingtjenesten Twitter ble torsdag ettermiddag norsk tid utsatt for et såkalt DoS-angrep, opplyser en av Twitter-grunnleggerne Biz Stone til CNN.com.

Ifølge Stone gikk Twitter ned klokken 15.30 norsk tid. Klokken 17.30 skal siden være oppe igjen, men den er fremdeles under angrep.

I en e-post til CNN sier Stone at angrepet ikke er knyttet til en nylig hendelse hvor en hacker stjal interne dokumenter fra området.

- Det er ingen indikasjoner på at dette angrepet er knyttet til eventuelle tidligere aktiviteter. Vi er nå målet for et «denial of service angrep», skriver Stone i e-posten.

Umulig å komme inn
Et DoS-angrep, eller tjenestenekt er et begrep som brukes innen informasjons- og IT-sikkerhet for å beskrive et angrep hvor man hindrer at noen eller noe (for eksempel en person eller et system) får tilgang til informasjon eller ressurser de skal ha tilgang til. Et vellykket tjenestenektsangrep vil således føre til et brudd på tilgjengeligheten til informasjonen/ressursen.

Selv om du får lastet Twitter-siden, vil man under et slikt angrep oppleve at det er umulig å få logget inn på tjenesten.

- Angrep som dette er ondsinnede forsøk iverksatt for å forstyrre og utilgjengeliggjøre viktige nettjenester som elektroniske banktjenester, kredittkortbetalinger og i dette tilfellet Twitter. Vi jobber med å beskytte oss mot dette angrepet nå, og vil fortsette å oppdatere vår statusblogg og senere undersøke hva som har skjedd, skriver han.

Facebook sliter også
Ifølge CNN ar det ikke bare Twitter som har problemer. Også nettsamfunnet Facebook sliter med at deler av siden er nede, og det spekuleres i at disse problemene kan ha vært knyttet til Twitter-angrepet.

- Vi ser på dette og vil komme tilbake med en oppdatering så snart som mulig, sier Brandee Barker i Facebook til CNN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere