RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Twitter reddet liv i Haiti

Sist oppdatert:
Søndag bidro trolig Twitter til å få landet et fly fullastet med medisiner i Haiti.

Mikrobloggtjenesten Twitter lar brukerne sende og lese andre brukeres oppdateringer (tweets), som er tekstbaserte meldinger bestående av inntil 140 tegn. Tjenesten brukes daglig av mennesker over hele verden til å oppdatere andre brukere på egne interesser og meninger. Søndag viste det seg at tjenesten også kan brukes til å bidra i situasjonen i kriserammede Haiti.

- Twitter, som ofte er brukt av den selvopptatte til å oppdatere verden på deres frokostvalg, har faktisk kanskje bidratt til å redde liv, skriver den amerikanske avisen NY Daily News.

Da et fly fullt av medisiner, fra Leger uten grenser, ble nektet å lande på flyplassen i Port-au-Prince søndag, sendte gruppen ut en tweet om den problematiske situasjonen.

Twitter-brukere skal da ha bombardert U.S. Air Forces twitterbruker med krav om å la flyet få lande. U.S. Air Force skrev selv på Twitter at de jobbet med saken. Under én time senere, hadde flyet landet, og et nytt fly var på vei, ifølge avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere