RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Twittermani i bystyret

Foto: Geir Søndeland
Bystyret er blitt et moderne multimedieshow. Nå blir Twitter-frelste politikere bedt om å besinne seg og følge med.

(Rogalands Avis): Hovedbildet viser Suzanne Nedrum (H) mens hun under mandagens bystyremøte taster på mobiltelefonen sin. 19-åringen er én av flere bystyrerepresentanter som, mens bystyremøtet pågår, debatterer og publiserer meldinger på det sosiale mediet Twitter.

Her har du 140 tegn til rådighet til å fortelle omverdenen hva som skjer i det som er et åpent nettverktøy.

- Jeg bruker dette som et verktøy, ja, sier Nedrum.

- På Twitter kommer budskapet raskere og mer presist fram enn det gjerne gjør i bystyret. Dette blir gjerne mer forståelig, og så kan du inkludere tilleggsinformasjon som du lenker til, sier hun.

- Er det lettere for deg å «twitre» et budskap enn å gå opp på talerstolen?

- Det er enklere å skrive hva du mener. I stedet for å holde et langt og komplisert innlegg som krever lengre forberedelser, kan du effektivt legge ut en melding på Twitter, sier Nedrum, som til nå har vært på talerstolen én gang i bystyret som folkevalgt.

- Vi jenter kan jo gjøre to ting på en gang. Når det blir lange møter, og du vet hvor partiene står i en sak, kan det være lett å ta opp mobilen, sier hun.

Reagerer negativt
De mest twitter-aktive under møtene blant nåværende representanter er, ifølge politikerne selv, følgende: Nedrum (H), Tina Bru (H), Ole Martin Juul Slyngstadli (Ap), Eirik Faret Sakariassen (SV), Sofie Aurora Braut Bache (V), Atle Simonsen (Frp), Truls Drageset Dydland (Rødt). Felles for disse er deres unge alder: Snittalderen er 20,4 år. Legg til Helge Solum Larsen (V), Per A. Thorbjørnsen (V) og Marcela Molina (SV), og du har et greit bilde over hvem som kvitrer mest fra bystyret. Men det er fra sine «egne» man skal ha det:

- Jeg twitrer hvert fall ikke når folk er på talerstolen. Det har med folkeskikk å gjøre, sier Drageset Dydland (Rødt), vel vitende om at ikke alle kjører samme linje som ham:

- Jeg har selv, som publikummer, reagert på representanter som fikler med mobilen og blar i aviser mens folk har innlegg. Det sender helt feil signaler, slår 19-åringen fast.

Jeg har selv reagert på representanter som fikler med mobilen og blar i aviser mens folk har innlegg. Det sender helt feil signaler.

Uskrevne regler
Christine Sagen Helgø (H) ønsker å debattere seg fram til noen uskrevne regler om hva som er akseptabel oppførsel under bystyremøtene.

- Jeg tror det kan være greit at vi tar en debatt om hvordan vi skal oppføre oss, sier Stavanger-ordføreren, som viser til at utfordringen kan bli enda større når bystyret etter hvert blir papirløse som formannskapet er blitt.

Der spiller elektroniske verktøy nå en større rolle.

- Konsentrasjonen kunne vært bedre i formannskapet. Jeg ser jo at folk sjekker e-post underveis. Derfor synes jeg at vi bør ha en sunn diskusjon og få en bevissthet omkring det som i utgangspunktet er noe positivt. Å være på Twitter og Facebook skaper jo engasjement, sier Sagen Helgø.

- Vi er på vei til å kommunisere på en helt annen måte fra bystyresalen enn vi gjorde før. At RA sender live-TV fra sine nettsider, får jeg innspill på at gjør at flere følger med bystyret hjemmefra, mens de tidligere tok plass blant tilhørerne, sier hun.

Les flere saker i Rogalands Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere